Hoge verwachtingen bij Ferrari: Willen elke race meedoen voor zege

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Ferrari-teambaas Mattia Binotto rekent erop dat Ferrari, dat al twee jaar niet heeft gewonnen, dit jaar elke race gaat meevechten om de overwinning. Dat zegt de Italiaan tijdens de presentatie van de F1-75, het nieuwe strijdwapen van Ferrari.

De verwachtingen zijn hooggespannen bij Ferrari. Het is inmiddels 15 jaar geleden dat een Ferrari-coureur voor het laatst wereldkampioen werd en daar wil de Scuderia dit jaar, bij de introductie van de nieuwe reglementen, verandering in brengen. Allereerst moet er weer op reguliere basis meegevochten worden om de overwinning, want dat lukte de afgelopen twee jaar ook niet, maar als we Mattia Binotto moeten geloven gaat dat dit seizoen wel gebeuren.

"We weten dat er hoge verwachtingen zijn en het is aan ons om het waar te maken. We zijn een nieuwe weg ingeslagen in 2019, hadden wat moeilijke momenten onderweg, maar zijn een sterker team geworden. Het doel is om elke race met onze concurrenten voor de overwinning te vechten en om het beste team te zijn. Die verantwoordelijkheid hebben we voor het merk, onze partners én onze trouwe fans", liet hij weten tijdens de presentatie.

F1-75

FIA

Uiteraard werd na de presentatie nog uitgebreid stilgestaan bij het nieuws dat Masi niet langer de wedstrijdleider van de Formule 1 is en dat er meerdere veranderingen worden doorgevoerd aan de structuur van de organisatie. Binotto steunt deze veranderingen. "Als er een les is geleerd, dan zijn er veranderingen nodig en daar is voor gekozen. Daar staan wij dan ook volledig achter", aldus de teambaas van Ferrari.

Lees ook: Alpine stelt Szafnauer aan als teambaas

Lees ook: Ferrari presenteert agressieve rood-zwarte F1-75

Lees ook: Michael Masi niet langer wedstrijdleider

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen