Formule 1 wil achtdaagse wintertest op twee locaties

M227163

De Formule 1 wil voorafgaand aan het 2022-seizoen acht dagen gaan testen. De eerste vijf dagen zouden in Spanje plaatsvinden en de laatste drie in Bahrein. Dat meldt het doorgaans goedgeïnformeerde Racefans. Om dit mogelijk te maken zullen er eerst nog een aantal regels aangepast moeten worden.

Het Formule 1-seizoen van 2021 is nog in volle gang, maar er wordt nu al gekeken naar de start van volgend seizoen. Voorafgaand aan een seizoen test de Formule 1 altijd een aantal dagen. Dit jaar was de wintertest slechts drie dagen in Bahrein. Voorgaande jaren was de wintertest eigenlijk altijd op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje. Voor 2022 wil de Formule 1 een mix van beide circuits. Van 21 tot en met 25 februari in Spanje en van 10 tot en met 12 maart in Bahrein. De vijf extra dagen zullen voor de teams niet slecht uitkomen aangezien er een grote reglementswijzigingen op het programma staan.

Red Bull / Bahrein / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon / Getty Images)

Officieel niet volgens de regels

Om dit mogelijk te maken moeten er nog wel een aantal regels aangepast worden. De vijf dagen in Barcelona overschrijden namelijk het maximum en de drie dagen in Bahrein zouden acht dagen voor de start van het seizoen plaatsvinden. Hier moet volgens de regels tien dagen tussen zitten. Of het daadwerkelijk gaat gebeuren is dus nog maar de vraag. Op vrijdag 15 oktober zal er verder gekeken worden naar de invulling van onder andere de wintertest.

Lees ook: Lewis Hamilton steekt hand in eigen boezem na GP Turkije

Lees ook: Michael Masi: “Straf Gasly volledig terecht”

Lees ook: F1 Aan Tafel: Max populair in USA

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden