Formule E Gen3-auto wordt onthuld op 28 april

door Steffie van Hamersveld
alonso sprint imola

De Formule E Gen3-auto wordt op 28 april in Monaco onthuld. De volledig elektrische bolide zal vanaf het negende seizoen van de Formule E gebruikt worden. De Gen3 heeft naar verwachting een topsnelheid van ongeveer 320 kilometer per uur, een flinke verbetering ten opzichte van de huidige auto.

Volgens Formule E-directeur Jamie Reigle is de nieuwe auto een stap voorwaarts voor de autosport en elektrische voertuigen. “We willen met dit ontwerp laten zien dat goede prestaties, efficiëntie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan, zonder concessies te doen”, aldus Reigle. Voor de ogen van teams, coureurs en andere genodigden wordt de Gen3 onthuld bij de Yacht Club in Monaco. Twee dagen na de onthulling van de auto zal de E-Prix verreden worden in Monaco.

 

Vooruitkijken naar de toekomst

De banden van de Gen3 zullen volledig gerecycled worden. De krachtigere motor en het lichte en smalle ontwerp zorgen voor een snellere en wendbaardere auto. De topsnelheid zal ruim 40 kilometer per uur hoger liggen dan bij de huidige wagens. "We zijn in een minder dan een decennium van ver gekomen in de elektrische autosport, maar we gaan door met ontwikkelen en verbeteren", zegt Reigle. Hij doelt hiermee op de meeting die tevens in Monaco gepland staat met autofabrikanten, waar al gesproken zal worden over de Gen4-auto.

Volgende races

Op 9 en 10 april komt de Formule E weer in actie op de straten van Rome. Voor de vierde keer zal er in de Italiaanse hoofdstad geracet worden. Op 30 april vindt de E-Prix in Monaco plaats.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: Mattia Binotto: Red Bull nog steeds favoriet voor 2022

Lees ook: Olav Mol: Max Verstappen was niet op zijn scherpst tijdens GP Bahrein

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden