Olav Mol: Max Verstappen was niet op zijn scherpst tijdens GP Bahrein

10-saturday-monza

Olav Mol vindt dat Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Bahrein niet scherp reed in zijn Red Bull. Dat zegt de commentator in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Mol vindt dat Verstappen zich in de maling heeft laten nemen door Charles Leclerc.

"De derde aanval die Leclerc pleegde in bocht één, ik denk dat Verstappen hem daar niet wilde inhalen" zegt Mol in de podcast. "Als je dat shot van de zijkant ziet dan lijkt het alsof Max heel laat remt, maar nee. Hij remt heel vroeg zodat hij denkt: ik laat hem er hier voorbij en dan pak ik je later wel." Mol denkt dat Verstappen alleen maar naast Leclerc wilde zitten zodat hij later in bocht vier de plaats kon pakken maar daar kwam het er uiteindelijk niet van. 

Daarnaast denkt de Grand Prix Radio-commentator dat zijn gedachtegang niet heeft meegeholpen in de race. Hij refereert naar de interviews die Verstappen hield na afloop van de grand prix waarin hij vertelde dat hij al blij is geweest met een tweede plek. "Als je een tegenstander hebt die na dit gevecht al denkt: ik kan de eerste plek vandaag toch niet pakken. Dan ben je je overwinning al kwijt", aldus Mol. 

Max Verstappen voor de Grand Prix van Bahrein donderdag 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Clive Mason/Getty Images)

Red Bull

De teamradio van Verstappen is ook uitvoerig besproken. De gefrustreerde Nederlander vertelde zijn team tijdens de race dat hij de Ferrari van Leclerc kon pakken als hij wat sneller kon rijden in de outlaps na zijn pitstops. Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur zegt dat dat Max Verstappen op zijn best is. Hij snapt dat Red Bull geen risico wil nemen omdat ze de nieuwe banden nog niet goed kennen, maar hij vindt wel dat een coureur aanvoelt hoe zijn banden rijden. 

Verschuur zegt daarom dat Verstappen de volgende keer in de race het risico wel gaat nemen. De teambaas vindt ook dat Red Bull het hier en daar in de race heeft laten verzaken, met name de pitstops. "Red Bull was altijd het snelst en nu kwamen ze niet onder de drie seconden, terwijl Ferrari het deze race echt goed voor elkaar had", aldus Verschuur.

Lees ook: Mattia Binotto: Red Bull nog steeds favoriet voor 2022

Lees ook: Rudy van Buren dit seizoen in voorprogramma Formule 1

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden