Rudy van Buren dit seizoen in voorprogramma Formule 1

door Coert Gillissen
alonso sprint imola

Rudy van Buren stapt dit seizoen over naar de Porsche Supercup, het voorprogramma van de Formule 1. In 2019 reed hij al eens mee als gastcoureur, maar nu doet de Nederlander mee in alle acht raceweekenden, te beginnen in Imola.

Van Buren sluit aan bij het team van Huber Motorsport, dat in totaal met vier auto's meedoet. De World's Fastest Gamer van 2017 krijgt de gelauwerde Michael Ammermüler, Laurin Heinrich en het 17-jarige talent Morris Schuring als teammaten. Ammermüller won de Porsche Supercup in 2017, 2018 en 2019, terwijl Schuring vorig jaar de jongste debutant ooit was in de Porsche Supercup Deutschland. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rudy van Buren (@rudyvanburen)

Oranje kampioenschap

Van Buren is bij lange na niet de enige Nederlandse coureur in de Porsche Supercup. Afgelopen seizoen werd Nederland vertegenwoordigd door een klein leger aan coureurs. Maar liefst negen verschillende rijders namen gedurende het seizoen deel aan een Supercup-race. De meest succesvolle daarvan is Larry ten Voorde, die de Supercup-titel de afgelopen twee seizoen wist te veroveren. Het 2022 seizoen bestaat uit acht raceweekenden, met Imola als seizoensopener. De voorlaatste race van het seizoen vindt plaats op Zandvoort.

Lees ook: FIA past nieuwe maatregelen toe op rijgedrag coureurs

Lees ook: F1 Aan Tafel: Fijn voor Haas, geen medelijden met Mazepin

Lees ook: Sainz vindt GP Bahrein tot nu toe moeilijkste race voor Ferrari

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden