Sainz vindt GP Bahrein tot nu toe zijn moeilijkste race bij Ferrari

3639737

Carlos Sainz eindigde de Grand Prix van Bahrein als tweede maar zegt dat het tot nu toe zijn moeilijkste race was bij Ferrari. De Spanjaard reed het hele raceweekend met gemak in de top vijf in de trainingen en kwalificeerde zich als derde. Toch vond hij de race niet makkelijk.

Sainz legt uit dat hij geen snelheid had in de auto tijdens de trainingen op vrijdag en de race. Dat hij opeens supersnel reed tijdens de kwalificatie kwam voor hem ook als een verrassing. Tijdens de race merkte hij zijn zwaktepunten in de auto en vindt dat hij daar nu aan moet werken. "Ik ben er nog niet qua rijstijl en het gevoel in de auto. Dat is iets wat mij het afgelopen jaar niet is overkomen, dus ik moet wat werk verrichten", aldus Sainz.

Blij voor Ferrari

Ondanks zijn persoonlijke zwaktepunten is de Spanjaard vooral blij voor het team dat ze eindelijk op de weg terug naar boven zijn. De 1-2 van Ferrari met de overwinning van Charles Leclerc is een goede start van het seizoen. Na 2019 reed het team minder goede seizoenen, maar daar lijkt nu verandering in te komen. 

Sainz weet wel dat er nog een lang seizoen aan zit te komen. Hij gaat zijn uiterste best doen om de auto te blijven ontwikkelen waardoor ze hopelijk het hele seizoen door kunnen vechten. Ook zijn samenwerking met Leclerc bevalt goed. Hij denkt dat ze daardoor ook sterker overkomen als team. "Voor de race hadden we een moment waarop we ons realiseerden dat we dit jaar kunnen vechten voor het kampioenschap. En dat was een mooi moment tussen ons dat we realiseerden dat we veel meer geluk hebben dan vorig jaar", aldus Sainz.

Carlos Sainz en Charles Leclerc omhelzen elkaar na een 1-2 overwinning Bahrein 2022
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

De Spanjaard viert het feestje met Ferrari, maar staat wel meteen in de startblokken om zijn race te analyseren met zijn team zodat hij de volgende keer kan vechten voor de overwinning.

Lees ook: Ross Brawn: Reglementen hebben gewenste effect

Lees ook: Contractverlenging Carlos Sainz zo goed als rond

Lees ook: Deelname GP van Saoedi-Arabië onzeker voor Sebastian Vettel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen