Contractverlenging Carlos Sainz zo goed als rond

Header liveblog 1 Bahrein

Een handtekening is het enige dat nog ontbreekt op het nieuwe contract van Carlos Sainz bij Ferrari. Na de 1-2 van het Italiaanse team in Bahrein lijkt Sainz bewezen te hebben dat hij thuishoort in een topteam. En teambaas Mattia Binotto wil daarom niets liever dan zijn toekomst vastleggen bij het team waar hij momenteel rijdt. 

De Grand Prix van Bahrein had geen betere uitkomst kunnen hebben voor Scuderia Ferrari. Na de succesvolle wintertesten in zowel Barcelona als Bahrein en nu ook de eerste race van het seizoen, lijkt het erop alsof Ferrari zich weer bij de topteams heeft gevoegd. Binotto laat volgens Motorsport.com wel doorschemeren dat een nieuw contract voor Sainz niet lang meer gaat duren: "Ik denk dat we overeenstemming bereikt hebben. Het is enkel een kwestie van op papier zetten."

Kampioenschap

Charles Leclerc is al verzekerd van een meerjarig contract en dus een nog aantal jaar bij Ferrari. Na de 1-2 finish voor het team lijkt het een goed moment om ook Sainz bij te laten tekenen. Hierdoor zullen het team en de coureurs zich volledig op de strijd op de baan, en misschien wel de strijd om het kampioenschap, kunnen focussen.

bahrein-carlos-charles

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Moeilijke race

Sainz geeft aan het toch zwaar gehad te hebben tijdens de race in Bahrein. "In VT1, VT2 en VT3 was mijn achterstand groot, het grootste in mijn hele periode bij Ferrari. Daarom ben ik ondanks de 1-2 niet volledig tevreden met het weekend", zegt de Spanjaard. Daarnaast geeft hij aan veel te kunnen leren van de manier waarop Leclerc met de auto en de banden omgaat. 

Lees ook: Stefano Domenicali: Toekomst historische circuits Spa en Monaco onzeker

Lees ook: Verbeterpunten Red Bull na Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Debuterende Guanyu Zhou sprakeloos na eerste F1-punt

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden