Ross Brawn: Reglementen hebben gewenste effect

3639737

Ross Brawn is positief verrast na het zien van de nieuwe Formule 1-auto's op de baan. Dat vertelt de sportief directeur van de Formule 1 aan Motorsport.com. Wel geeft hij aan dat er pas één race is geweest en dat we niet te vroeg moeten juichen.

Met de nieuwe reglementen zou het voor coureurs makkelijker moeten zijn om voor een langere tijd achter een auto te rijden, wat voor meer inhaalacties zou zorgen. In de eerste race van het seizoen lijkt dat aardig gelukt. Dit was vooral te merken bij het gevecht tussen regerend wereldkampioen Max Verstappen en Ferrari coureur Charles Leclerc. Direct na de eerste pitstops vochten zij op verse banden voor de leiding in de wedstrijd. Hierdoor hebben er in een korte tijd zeker zes inhaalacties plaatsgevonden, wat dus bevestigt wat met de nieuwe reglementen al voorspeld werd. 

Verdeling van het veld

Toch geeft Brawn aan dat het veld nog wel verder uit elkaar ligt dan verwacht. De topteams hebben al snel een voorsprong op het midden- en achterveld. Maar daar zal Brawn zeker niet minder van slapen: "Het zijn nieuwe reglementen en het lijkt erop dat twee, drie teams het niet helemaal bij het juiste eind hebben. Maar zo slecht was het ook weer niet. Als vooraan twee, drie teams hard kunnen racen en we een sterke middenmoot hebben, dan denk ik dat we tevreden moeten zijn. En als deze auto’s met elkaar kunnen racen, dan is dat het belangrijkste." Ook stipt hij nog kort het budgetplafond aan. De topteams zullen daardoor niet nog verder uitlopen, omdat er geen grote bedragen geïnvesteerd kunnen worden bij eventuele problemen waar de teams tegenaan lopen. 

Domenicali ook tevreden

Net als Brawn is Stefano Domenicali ook te spreken over het effect van de nieuwe reglementen binnen de sport. De algemeen directeur van de Formule 1 heeft allereerst aandacht voor de nieuwe banden, geleverd door bandenleverancier Pirelli. Hij merkt op dat de nieuwe banden zorgen voor verschillende strategieën, waar sommige teams slim op inspelen.

banden-mclaren-bahrein

Foto: Pirelli

Daarna heeft hij nog aandacht voor de gevechten die plaats hebben gevonden op de baan. "Het andere wat ik kan zeggen over wat we hebben gezien, is dat er een geweldige strijd is geweest op de baan en dat alle coureurs daarin correct zijn geweest. Dit is een goed teken voor de eerste race, laten we hopen dat dit bij de volgende doorgaat", sluit hij af. 

Lees ook: Rinus VeeKay met lege tank knap naar P10 in Texas, Newgarden wint

Lees ook: Contractverlenging Carlos Sainz zo goed als rond

Lees ook: Deelname GP van Saoedi-Arabië onzeker voor Sebastian Vettel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen