Larry ten Voorde pakt dominante overwinning tijdens openingsrace Porsche Super Cup

ten voorde wint in imola

Larry ten Voorde wist de openingsrace van het 32e seizoen van de Porsche Super Cup binnen te slepen, hij slaat in Imola keihard terug na een overwinningloos 2023. Harry King werd tweede voor Marvin Klein. Alle vijf de Nederlanders wisten uiteindelijk in de top 12 te finishen.

Tweevoudig PSC-kampioen Larry ten Voorde mocht de race vanaf pole position aanvangen. Harry King en Robert de Haan startten achter hem. Huub van Eijndhoven ging als zesde van start, Kas Haverkort als tiende en Jaap van Lagen als achttiende.

Safety Car in de openingsronde

Ten Voorde kent een matige start mee als de lampen uit springen in Imola. Harry King komt er gelijk naast en zo gaan de twee zij aan zij richting de eerste chicane. De Nederlander zit aan de binnenkant, remt later en blijft zo alsnog aan de leiding. Achterin het veld gebeurt er van alles. Alessandro Ghiretti komt richting de Villeneuve Chicane in een sandwich terecht, Nederlander Haverkort schuift richting de racelijn maar heeft niet door dat Simone Iaquinta nog naast Ghiretti rijdt. Iaquinta spint hierdoor en komt in de bandenstapels terecht. Ghiretti valt ook uit en de Safety Car komt de baan op. Ten Voorde leidt voor Harry King en teamgenoot Marvin Klein die in de eerste ronde voorbij ging aan Robert de Haan.

Ten Voorde kent na de Safety Car-periode een uitstekende herstart, hij trekt gelijk een gaatje naar King die onder druk wordt gezet door Klein. Haverkort haalt bij de herstart drie auto's in, de GP Elite-coureur springt van de tiende naar de zevende plek. Van Eijndhoven en Van Lagen winnen allebei ook een positie, zij rijden zich naar de vijfde en twaalde plek.

Ten Voorde leidt van start tot finish

Larry ten Voorde laat na de Safety Car alles en iedereen achter zich, hij wint zijn eerste race voor zijn nieuwe team Schumacher CRLT. De Nederlander wordt de rest van de race niet meer onder druk gezet, hij houdt King de hele race tussen de anderhalf en twee seconden. King pakte vorig jaar de meeste overwinningen van het seizoen, namelijk drie, nu komt hij dus net tekort. De teamgenoot van Ten Voorde, Marvin Klein, zit King de hele race op de hielen maar een echte inhaalpoging komt er niet meer van. Zo blijft de top drie onveranderd na de Safety Car-herstart.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Porsche Mobil 1 Supercup (@porschesupercup)

 

Nederlanders doen het uitstekend

Naast Ten Voorde rijden ook de rest van de Nederlanders een goede race. Porsche Carrera Cup Deutschland-kampioen Robert de Haan weet een geweldige eerste indruk af te leveren. De 17-jarige coureur finisht na een derde startplek als vierde, een veelbelovend voorteken voor de rest van het seizoen. Overigens is De Haan ook de best geklasseerde rookie in Imola. Huub van Eijndhoven komt als vijfde over de streep, na als zesde te zijn gestart. Van Eijndhoven won eerder dit jaar op Imola in de Porsche Carrera Cup Deutschland, maar kan dit niet herhalen in de Porsche Super Cup, nog steeds is een vijfde plek een prima resultaat. Debutant Kas Haverkort komt ook vlammend uit de startblokken, hij eindigt op plek zeven. Door een goede herstart wordt de tiende startplek van de voormalig FRECA-coureur omgezet in een zevende positie. Jaap van Lagen maakt het compleet, alle vijf de Nederlanders eindigen in de top twaalf. Van Lagen rijdt een uitstekende openingsfase waardoor hij van de achttiende plek naar de twaalfde plek springt, dat is uiteindelijk ook waar hij finisht. 

Lees ook: Alles wat je moet weten voorafgaand aan het seizoen van de Porsche Super Cup

Lees ook: Isack Hadjar wint F2-hoofdrace in Imola, Verschoor pakt puntje

Lees ook: Sami Meguetounif wint F3-hoofdrace in Imola

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden