Vasseur gefrustreerd over waar hij de overwinning heeft laten liggen in Imola

door Shakyra van den Heuvel
charles leclerc 2024 imola vrijdag

Tijdens de Grand Prix van Imola wist Charles Leclerc een podiumplaats binnen te halen voor het team van Ferrari. Dit was een goede prestatie, zeker omdat het tijdens een thuisrace was voor het Italiaanse team. Toch weet Vasseur waar de pijnpunten van het team liggen en waar hij de overwinning is verloren. 

Imola is één van de twee thuisraces voor het Italiaanse team. Het circuit ligt niet ver van de fabriek in Maranello. Bij elke Italiaanse race zijn de gepassioneerde fans aanwezig in groten getale. Ook in Imola waren ze weer aanwezig om beide Ferrari-coureurs aan te moedigen. Leclerc wist een derde plaats te behalen en zijn teamgenoot Sainz wist de race te finishen op de vijfde plaats. Het is zeker geen slecht resultaat, maar Fred Vasseur weet dat er meer in zit. Hij wil zich meten aan teams zoals Red Bull en McLaren. "Over het algemeen is het een soort gemengd gevoel voor mij, want ik denk dat we een stap vooruit hebben gezet, McLaren heeft waarschijnlijk hetzelfde gedaan als wij", aldus de teambaas van Ferrari tegen F1.com.

Imola is een circuit waar inhalen vrij lastig kan zijn. Er is maar één DRS-zone, maar die is ook ingekort. Tijdens de Grand Prix waren er wel een aantal inhaalacties, maar dit kwam meestal door de soorten banden waar op werd gereden of de bandenslijtage. "We compenseren gedeeltelijk met de delta van Red Bull en we zijn nu niet ver weg. Ik ben een beetje gefrustreerd, want ik denk dat als we in de kwalificatie een-twee hadden gereden, we dat vandaag in de race ook zouden doen. Als we iets gemist hebben, was dat in de kwalificatie en niet in de race.”

Fred Vasseur Bahrein 2024

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Marge wordt kleiner

Toch is er goed nieuws voor de fans van Ferrari. De marge tussen Red Bull en Ferrari lijkt steeds kleiner te worden. De marges tijdens de kwalificatie waren krap en ook op zondag leken ze een goede snelheid te hebben. "Het is goed nieuws voor mij, goed nieuws voor de F1 en goed nieuws voor het kampioenschap. Ik denk dat de concurrentie overal zal zijn. De afstelling van de auto zal cruciaal zijn volgende week in Monaco, de prestaties van de coureur zullen cruciaal zijn. Wat waar is, is dat we nu op het punt zijn dat we de ontwikkeling moeten versnellen." Aankomend weekend zal het F1-circus gaan verhuizen naar de straten van Monaco. Charles Leclerc is nog altijd aan het azen op zijn eerste overwinning in zijn thuisrace. Doordat de marges steeds kleiner worden, zou het dit weekend zomaar kunnen gebeuren. 

Lees ook: Haas-coureurs schieten net tekort voor punten tijdens GP Imola

Lees ook: Alpine-coureurs duidelijk na matig weekend in Imola: "We waren gewoon niet snel genoeg"

Lees ook: Albon na loszittend wiel: "Ik wist dat mijn band er niet af zou vallen"

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden