Haas-coureurs schieten net tekort voor punten tijdens GP Imola

hulkenberg auto imola

Het team van Haas kwam net tekort om punten te pakken in Imola, Nico Hülkenberg finishte als elfde en Kevin Magnussen als twaalfde. Na afloop stonden beide coureurs met gemengde gevoelens voor de camera. 

Hülkenberg wist op de zaterdag voor de derde keer op rij Q3 te halen en dus binnen de top 10 te starten. Echter resulteerde het voor de Duitser, net zoals in Miami, niet in punten, voor de tweede race op rij kwam hij als elfde over de streep. Volgens Hülkenberg hadden zij net niet de snelheid om voor de andere coureurs te blijven. "We werden geundercut door Yuki [Tsunoda], dus dat was al een positie verloren. Natuurlijk kwam Sergio [Pérez] naar voren, daar was geen houden aan en ook Lance [Stroll] met nieuwere banden en een andere strategie", legt hij uit in gesprek met F1.com. "We hadden net niet genoeg snelheid en ook de strategie, met de vroege stop, dat maakte het best moeilijk, want het was een lange laatste stint."

Ondanks dat het team geen punten wist te scoren is Hülkenberg hoopvol voor de toekomst. "Ja, zeker", antwoordt Hülkenberg op een vraag of de snelheid op dit andere soort circuit hoopgevend is voor de toekomst. "Ik denk dat het nu wel is bevestigd dat we mee kunnen doen in het middenveld en dat is natuurlijk goed in vergelijking tot vorig jaar. Maar je raakt snel gewend aan deze mooie dingen en je wilt altijd meer. We willen vechten voor de punten en we moeten door blijven pushen."

 

Inhaalrace van Magnussen

Magnussen moest de Grand Prix in Imola als achttiende aanvangen, mede doordat hij werd opgehouden door Oscar Piastri in het eerste deel van de kwalificatie. In de race zag het tempo van de Deen er goed uit, na meerdere inhaalacties finishte hij als twaalfde. "Ik denk dat we een prima dag hadden, vertelt de Haas-coureur tegenover F1.com. "Ik kreeg niet echt iets gratis, want er waren geen auto's voor mij die problemen hadden. Een P12 voor ons, dat hebben we echt verdiend. Het voelde als een goede race. We lieten vandaag zien dat we de pace hadden, ik liep in op alle auto's in het middenveld, maar het was onze startpositie dat ervoor zorgde dat we geen punten scoorden vandaag."

Lees ook: McLaren met speciale auto voor Senna in Monaco

Lees ook: VCARB-coureurs balen van slechte start in Imola: "Bracht onze race in gevaar"

Lees ook: Ferrari doet weer mee om de prijzen: "Het kampioenschap kan in één of twee weekenden veranderen"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden