McLaren met speciale auto voor Senna in Monaco

images_1Senna

McLaren rijdt met een anders gekleurde auto dan normaal tijdens de Grote Prijs van Monaco dit weekend. De bolide wordt voornamelijk geel, met een paar stukken blauw en groen. Dit waren namelijk ook de kleuren van de helm van Ayrton Senna. 

De Britse renstal heeft 30 jaar na het overlijden van de Braziliaan, die een van de beste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1 (en dankzij zijn 3 wereldkampioenschappen de meest succesvolle McLaren-coureur ooit) was, gekozen om Senna te eren op Monaco, in plaats van op Imola, waar het ongeluk plaatvond dat Senna zijn leven heeft gekost. De Braziliaan heeft namelijk 6 keer op Monaco gewonnen. 5 van deze overwinningen waren achtereenvolgend. Ook de McLaren Senna, die op de normale weg te vinden is, heeft een nieuw uiterlijk. Deze lijkt nu ook op de helm van de Braziliaan.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Nichtje Senna: "Het is een eer"

Bianca Senna, het nichtje van Ayrton Senna, vindt het een eer dat niet alleen het Formule 1-team de coureur eert, maar dat ook McLaren Automotive helpt met het eerbetoon. "Het is een fantastsiche manier om zijn leven en carrière te vieren door zijn iconische kleuren op allebei de auto's te zien. McLaren heeft veel voor hem betekend en door zijn successen wordt hij nog door veel mensen herinnerd." De nieuwe F1-auto is voor het eerst te zien bij de eerste vrije training deze vrijdag.

 

Lees ook: Alles over de aerodynamica van een F1-auto

Lees ook: Olav Mol over gevecht om leiding: "Iedereen heeft hier op gewacht"

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Emilia=Romagna

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden