F1 aan Tafel: fijn voor Haas, geen medelijden met Mazepin

Header liveblog 1 Bahrein

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken de tafelgasten de Grand Prix van Bahrein waarin vooral Kevin Magnussen zichzelf in de kijker speelde. De tafelgasten zijn onder de indruk van de Deen, maar Grand Prix Radio-commentator Olav Mol is niet zo verbaasd.

In de openingsfase van de race vocht Magnussen met de Mercedes van Lewis Hamilton. Een beeld wat de racefan tot kort nog niet heeft meegemaakt. Magnussen kwalificeerde zich als zevende en vloog tijdens de start naar een vijfde plaats. Mol is niet zozeer onder de indruk van de Deen, hij weet dat hij dat kan en dat hij altijd een goede coureur is geweest.

Mol vertelt dat Magnussen zijn auto altijd mooi breed kan houden op de baan. Hij wil daarom ook een oproep doen aan de Nederlandse racefans om een Haas fanclub op te starten. "Magnussen is echt A, een toffe peer en B, een goede coureur", aldus Mol. Muziekdeskundige Ronald Molendijk vindt het leuk om te zien dat de nieuwe regels wel degelijk voor meer competitie zorgen tussen de middenveldrijders. Niet alleen voor de coureurs maar ook de teams.

Geen medelijden voor Nikita Mazepin

Haas lijkt het goed te doen, want ook Magnussen's teamgenoot Mick Schumacher reed een goede race maar viel net buiten de punten. Presentator Mattie Valk vraagt zich af of de tafelgasten nog moesten denken aan de ontslagen Nikita Mazepin die thuis zit. Vaste waarde Frans Verschuur zegt meteen nee, terwijl Molendijk bekent dat hij aan de Rus heeft gedacht met een kleine glimlach.

Mol zegt dat hij het persoonlijk lastig vindt voor de Rus, omdat hij er niets aan kan doen dat zijn vader is wie hij is. Maar hij vindt ook dat die zaken in het verleden liggen, 'no crying over spilled milk'. Molendijk is het daarmee eens, maar vindt ook dat Mazepin het misschien moeten zien aankomen. "Kijk de vraag is: kan je als zoon van een slager als vegetariër door het leven?", aldus Molendijk.

Lees ook: Ross Brawn: Reglementen hebben gewenste effect

Lees ook: Jack Aitken blijft reservecoureur bij Williams

Lees ook: Deelname GP van Saoedi-Arabië onzeker voor Sebastian Vettel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen