Mattia Binotto: Red Bull nog steeds favoriet voor 2022

door Steffie van Hamersveld
3639737

Red Bull Racing is nog steeds favoriet voor de titel in 2022. Dat denkt Ferrari-teambaas Mattia Binotto. Ferrari begon het seizoen ijzersterk met beide coureurs op plek één en twee. Max Verstappen en Sergio Pérez vielen beiden uit door technische problemen, maar hun pace zag er goed uit.

Het seizoen kon niet beter beginnen voor Ferrari. De Italiaanse renstal heeft het maximale aantal punten binnen gesleept, met een 1-2 voor de coureurs en Charles Leclerc behaalde nog een extra punt voor de snelste raceronde. Toch wil Binotto niet te vroeg juichen. “Het duurt echt nog een paar races voor we echt weten of we mee kunnen doen voor de titel”, zegt de Ferrari-teambaas tegen F1.com.

Charles Leclerc mocht de race vanaf pole position starten, maar het verschil met Max Verstappen op plaats twee was minimaal. Tijdens de race wist Verstappen de druk op de Monegask te houden. “Ondanks dat Verstappen op gebruikte banden reed in de eerste stint, kon hij Charles goed bijhouden”, zegt Binotto. “Red Bull was gedurende de hele race erg snel en dat terwijl ik op de boordradio hoorde dat ze wat problemen hadden met de auto.”

Geen ruimte voor fouten

Volgens Binotto is er nog meer uit hun F1-75 te halen. “We hebben een goede basis en vanuit daar moeten we verder ontwikkelen”, zegt de teambaas van de Italiaanse renstal. Wel merkt hij op dat het belangrijk is om nu de goede keuzes te maken, met het oog op het budgetplafond. “We kunnen nu geen fouten maken, omdat we maar een paar mogelijkheden hebben om te ontwikkelen”, sluit hij af.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: Nederlandse Emely de Heus nieuwe naam voor W Series

Lees ook: Rudy van Buren dit seizoen in voorprogramma Formule 1

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden