Formule E onthult 2022-kalender met Vancouver en Kaapstad

1-EPS707_045242SG1_7137

De Formule E heeft haar voorlopige planning voor volgend jaar bekendgemaakt. Met zestien races verspreid over de hele wereld belooft het een spectaculair seizoen te worden. Onder meer wereldsteden als Vancouver, Seoul en Kaapstad zullen het Formule E-circus verwelkomen. 

Het Formule E-seizoen van 2021/2022 zal eind januari 2022 van start gaan in Diriyah, Saoedi-Arabië, met een nachtrace. Dit jaar werd er al geracet in Diriyah en deze nachtrace was een groot succes. De Formule E heeft logischerwijs besloten om nogmaals af te reizen naar de stad in de woestijn.

Nieuwe steden, nieuwe kansen

Na deze heerlijke aftrap reizen de coureurs en de teams af naar Mexico-Stad. Daarna volgt één van de nieuwe steden op de kalender: Kaapstad. Voor het eerst sinds de Grand Prix van Zuid-Afrika in 1993 wordt er weer geracet in Zuid-Afrika. Ook China zal in 2022 terugkeren op de kalender voorafgaand aan de races in Rome en Monaco. De E-Prix van Monaco was zo'n groot succes dit jaar dat de organisatie besloten heeft om er een jaarlijks evenement van te maken in plaats van een tweejaarlijks evenement.

Formule E / kalender / 2021 / 2022
Foto: FIA Formula E

Naast Monaco en Rome zal de Formule E ook weer afreizen naar Berlijn, de enige stad die tot nu toe elk seizoen op de kalender stond. Na Berlijn, op 4 juni, is er nog een lege plek op de kalender die gevuld gaat worden. Ronde 9, zoals de race heet aangezien het de negende race van het seizoen is, zal volgens de website van de Formule E snel bekendgemaakt worden. Bestaat er dan toch een kans dat Nyck de Vries en Robin Frijns op eigen bodem gaan racen met een thuisrace in Eindhoven?

Eindhoven als optie

Volgens Peter-Paul Laumans, voorzitter Stichting Formula-Eindhoven, is een race in Eindhoven zeker nog niet uitgesloten. "Wij hebben de afgelopen tijd met een gespecialiseerd team gewerkt aan het uitwerken van een zo compleet mogelijk voorstel voor Formula E Holdings. Dat voorstel bespreken we nu in Londen. De pandemie heeft een vertragend effect gehad op de gesprekken en onderzoeken", laat Laumans in een statement weten. "De internationale reisrestricties zorgden bijvoorbeeld voor vertraging in het uitvoeren van onze trackstudies. Maar inmiddels zijn we volledig op snelheid."

Na deze nog mysterieuze race verlaat het racecircus Europa om af te reizen naar Vancouver in Canada gevolgd door een double-header in New York City. Ook Londen mag eind juli twee races organiseren en het seizoen wordt afgesloten met een double-header in Seoul, Korea.

Lees ook: Robin Frijns: “Punten pakken belangrijkste in New York”

Lees ook: Evenementenvergunning voor Dutch Grand Prix is binnen

Lees ook: Hamilton: “Strijd Verstappen zorgt voor impuls”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden