Formule E race 4 Berlijn: Vergne wint, Da Costa kampioen, De Vries 4de

Hamilton-70th-anniversary

Zojuist is de vierde Formule E race op het circuit in Berlijn verreden. Het was Jean-Eric Vergne die de race won gevolgd door zijn teamgenoot António Félix Da Costa en Sébastien Buemi. Da Costa eiste met deze tweede plek de titel in het Formule E-kampioenschap voor zich op.

De race werd verreden op een heet circuit in het bewolkte Berlijn. Het was maar liefst 36 graden en gedurende de race vielen er af en toe wat druppels regen. Het was Jean-Eric Vergne die vanaf pole vertrok gevolgd door Da Costa en Buemi.

De top drie had een goede start en ook Nyck de Vries, die startte vanaf de vijfde plek, kwam goed weg. Hij verdedigde zijn plek tegenover Massa en wist hem achter zich te houden. Günther kwam vlak na de start in de problemen. De Duitser reed achterop de auto van Turvey, waardoor zijn bolide beschadigd raakte. Günther viel uit als gevolg van de crash.

https://twitter.com/FIAFormulaE/status/1292508097307697155

Teleurstelling voor Frijns

Nog een teleurstelling: Nederlander Robin Frijns deed niet mee aan de race. Bij de bolide van Frijns werd vlak voor de start een probleem met de batterij ontdekt, waardoor de Nederlander niet van start kon gaan.

Ongeveer halverwege de race activeerden de meeste coureurs hun eerste attackmode. Daardoor werd het veld door elkaar gehusseld. Da Costa haalde ondertussen Vergne in en pakte daarmee de leiding.

https://twitter.com/FIAFormulaE/status/1292512228848041984

Met nog 25 minuten te gaan was het Da Costa die op kop lag gevolgd door Vergne en Rowland. De Vries reed op dat moment op de vijfde plek en raakte in gevecht met Rowland en Buemi.

Kampioen

Het was uiteindelijk Vergne die Da Costa inhaalde en er met de winst vandoor ging. Da Costa werd tweede gevolgd door Buemi. De Vries kwam na een gewaagde inhaalactie als vierde over de finish.

Door het binnenhalen van de eerste en tweede plek, haalt het team van DS TechCheetah heet teamkampioenschap binnen. Daarnaast heeft Da Costa genoeg punten om niet meer ingehaald te kunnen worden. Hij wordt gekroond tot Formule E-kampioen van 2020.

https://twitter.com/FIAFormulaE/status/1292524435908562945

Lees ook: Gasly baalt als een stekker: “Het was niet onze race”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen