Formule E-rookie Jake Dennis pakt overwinning in Valencia

2-EPS706_085900SMG_3001

Formule E-rookie Jake Dennis heeft de tweede E-Prix van Valencia gewonnen. De zesde ronde van het Formule E-kampioenschap leverde helaas niet hetzelfde spektakel als de vijfde ronde, die de dag ervoor werd verreden. Er waren duidelijk minder incidenten op de baan en het werd een tactische race. André Lotterer werd uiteindelijk tweede en Alex Lynn pakte de derde plek. 

Dennis reed een foutloze race nadat hij goed wegkwam bij de start. Alex Lynn startte als tweede en kon de BMW-coureur goed bijhouden. Het eerste kwartier van de race verliep rustig, maar dat veranderde al snel toen de coureurs hun eerste attack mode activeerden. Toch lukte het Lynn wel om Dennis bij te houden.

Lotterer beleefde een slechte race eerste race in Valencia. Hij maakt twee keer contact met zijn mede-coureurs. Na het tweede incident lag hij uit de race. De Duitser kon zich tijdens de tweede race in Valencia echter zonder problemen naar een tweede plek rijden.

Drive through-penalties

De race startte niet goed voor Alexander Sims die tijdens het eerste rondje een drive through-penalty kreeg. Sims kon hierdoor niet echt meedoen in het gevecht voor de punten. Hij is dan ook als laatste geëindigd. Ook de huidige kampioen van de Formule E, António Félix da Costa, kreeg een drive through-penalty voor het verkeerd gebruiken van zijn attack mode. Hij eindigde net voor Sims.

1-EPS706_120401_ONZ0004-700x467
Foto: FIA Formule E

Geen podium voor Norman Nato

Norman Nato reed een hele goede race en kon door de attack mode zelfs meedoen voor het podium. De Fransman reed op de derde plek achter Lynn, maar reed tegen de Brit aan. Lynn zakte daardoor terug naar de zevende plek. Voor dit incident kreeg Nato een penalty van vijf seconden. De ROKiT Venturi-coureur kwam als tweede over de finish, maar zakte terug naar de vijfde plaats. Geen podium dus voor Norman Nato. De felbegeerde podiumplek was er wel voor Lynn. Hij pakte naast zijn eerste Formule E-podium ook nog de snelste raceronde.

Ook Stoffel Vandoorne had geen geluk tijdens de race. Nadat hij na zijn attack modes gebruikte om zich een weg naar voren te banen, raakte hij in gevecht met Sébastien Buemi. De Zwitser duwde de bolide van de Belg de muur in. De auto raakte hierbij zo beschadigd dat Vandoorne uitviel.

De Vries en Frijns

Ook voor de twee Nederlanders in de Formule E liep de race niet lekker. Beide heren kwamen goed weg bij de start, maar konden tijdens de race niet naar voren komen. Nyck de Vries startte op plaats 19 en Robin Frijns op plaats 17. Even leek het erop dat De Vries problemen had met zijn auto, nadat hij terugviel naar een 21e plek. Maar hij leek zich te herpakken en eindigde de race als zestiende. Frijns wist ook niet verder naar voren te komen. Hij kwam als negentiende over de streep.

Hoewel het team van Mercedes-EQ een slechte race dag achter de rug heeft, blijven De Vries en Vandoorne wel bovenaan staan in het coureurskampioenschap. Daarnaast gaat het team ook nog eens aan de leiding in het constructeurskampioenschap.

Lees ook: De Vries wint E-Prix Valencia na lege batterijen concurrentie

Lees ook: Giedo van der Garde is nog altijd even ambitieus als realistisch

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen