Foutje kost Bo Bendsneyder podium in Brno

170806_Moto3_Bendsneyder-Guevara

Het zag er zo veelbelovend uit. Bo Bendsneyder vocht tot een paar rondes voor het eind voor de overwinning in de Moto3-race van de GP van Tsjechië. Een opdrogende baan was niet in zijn voordeel en een foutje in bocht 5 van de laatste ronde kostte Bendsneyder zelfs nog het podium. Dat werd bezet door Joan Mir, Romano Fenati en Aron Canet.

Bo Bendsneyder reed in Brno een uitstekende race, die begon in de regen. Binnen een paar rondes wist de Rotterdammer van plaats 6 naar 4 naar 2 door te dringen. Vanaf die positie raakte Bendsneyder verwikkeld in een fel gevecht met Juanfran Guevara om de overwinning. De twee wisselden regelmatig van plaats en Bendsneyder leidde de race een paar keer.

Hij leek af te stevenen op zijn eerste GP-overwinning, maar naar gelang de baan een beetje begon op te drogen, kreeg hij het moeilijker. Rijders die een mindere start hadden, wisten terug te komen. Met 11 rondes te gaan hadden de twee koplopers nog een voorsprong van 1,3 seconde op de oprukkende Romano Fenati. Amper vier rondes later had niet alleen Fenati de aansluiting gevonden, maar ook Joan Mir. En een ronde later was ook Aron Canet aangesloten, zodat een groepje van vijf voor de drie podiumplaatsen streed.

In hun duel hadden Bendsneyder en Guevara wellicht iets te veel van de regenbanden gevergd. Mir en Fenati konden een gaatje slaan, zodat de strijd om de laatste podiumplaats ging tussen Bendsneyder, Guevara en Canet. Bendsneyder leek die derde plaats vrij stevig in handen te hebben, maar in bocht 5 van de laatste ronde maakte hij een foutje, waardoor hij de deur openzette voor Canet. Daar kon hij in de resterende halve ronde niet meer voorbij.

Bendsneyder was uiteraard teleurgesteld met de vierde plaats – zijn beste resultaat van het seizoen tot nu toe. Nog veel meer teleurgesteld zullen Gabriel Rodrigo en Juanfran Guevara zijn geweest. Guevara startte vanaf plaats 3, streed voortdurend met Bendsneyder voor de winst en eindigde als vijfde. Rodrigo begon vanaf poleposition, maar eindigde met lege handen in de grindbak in de laatste ronde.

Joan Mir kwam vanuit de achterhoede na een slechte start. Pas in de slotfase, toen de baan begon op te drogen, kon de Spanjaard dichterbij komen om in de laatste rondes toe te slaan. “Op regenbanden op een opdrogende baan was het heel moeilijk”, vertelde Mir. “Ik was er vrij zeker van dat Fenati nog iets zou proberen, maar blijkbaar had hij net zoveel moeite om overeind te blijven dan ik.” Met zijn zesde overwinning van het seizoen verstevigde Mir zijn leidende positie in het kampioenschap. Na tien races heeft hij een marge van maar liefst 42 punten op Romano Fenati.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen