Frans Verschuur in F1 aan Tafel: Haas gaat voor Amerikaanse coureur

door Tim Koenders
Günther Steiner Haas

Het team van Haas gaat eerder voor een Amerikaanse coureur dan voor een ervaren coureur als Daniel Ricciardo. Dat liet Frans Verschuur weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Daniel Ricciardo maakte in 2014 de overstap naar het grote Red Bull Racing. Hij kwam naast wereldkampioen Sebastian Vettel te zitten. De Australiër wist zijn teamgenoot te verslaan. Vettel maakte in 2015 de overstap naar Ferrari en dus was Daniel Ricciardo de eerste coureur bij Red Bull. Toen Max Verstappen in 2016 de overstap maakte naar Red Bull Racing moest Ricciardo steeds vaker zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot.

Renault en McLaren

In 2019 maakte hij de overstap naar Renault. De Australiër behaalde een paar mooie resultaten maar veel meer dan dat was het ook niet. In 2021 maakte hij de overstap naar McLaren. Hier kwam hij naast Lando Norris te zitten. Norris was vaak de snellere van de twee. Daarom besloot het team in 2023 niet verder te gaan met Ricciardo als coureur. De achtvoudig racewinnaar moet dit jaar toekijken. Er wordt al gekeken naar zijn mogelijkheden voor in 2024, het team van Haas wordt dan onder andere genoemd.

Lando Norris Daniel Ricciardo McLaren

“Hij ging de laatste jaren eigenlijk alleen maar naar beneden. Bij Renault kreeg hij het niet voor elkaar en bij McLaren kreeg hij het niet voor elkaar.” Dat liet Frans Verschuur weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Ik zie Haas als Amerikaans team eerder voor een Amerikaanse coureur gaan. Ik zie daar dan eerder een Colton Herta bijvoorbeeld.” Daarnaast zijn er nog meer redenen om niet voor de Australiër te gaan. “Hij kan de auto ook niet goed afstellen, hij kan de auto ook niet ontwikkelen. Ik ben ook niet verbaasd dat hij dit jaar geen stoeltje heeft.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Mercedes mist Max

Lees ook: Toto Wolff: van zelf coureur tot machtige teambaas

Lees ook: Alpine gaat voor grote stap met updates

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden