Frans Verschuur in F1 aan Tafel over circuit Qatar: Lijkt nergens op

door Tim Koenders
qatar

Frans Verschuur is totaal geen fan van het Losail International Circuit in Qatar. Dat liet de voormalig teambaas van Jos Verstappen weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Afgelopen weekend werd de Grand Prix van Qatar verreden. In 2021 reed de Formule 1 voor het eerst op het Losail International Circuit. De eerste editie werd gewonnen door Lewis Hamilton, Max Verstappen won de race dit jaar. In 2023 was het een hele zware race, veel coureurs hadden last van de hitte. Williams-coureur Logan Sargeant moest de race vroegtijdig verlaten omdat hij zich niet lekker voelde. Ook de komende jaren is de race op de Formule 1-kalender te vinden en daar is niet iedereen over te spreken. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, is absoluut geen fan van de race in het Midden-Oosten.

QatarF1

Geen sfeer

“Qatar is niet het juiste decor voor een Formule 1-race. Daar moeten ze gelijk mee stoppen. Je ziet bijvoorbeeld niet eens een boom. Had er een paar palmbomen, desnoods van plastic, neergezet. Er stonden tribunes en ze zeiden dat er 110.000 toeschouwers zijn geweest, no way!” Dat liet de voormalig teambaas van Jos Verstappen weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Dan zouden ze er nog 110.000 etalagepoppen neer moeten zetten. Er is gewoon totaal geen sfeer daar. Het lijkt echt nergens op. Het is één grote vlakte met alleen maar zand, doe daar wat aan.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Max Verstappen: 3x wereldkampioen!

Lees ook: Helmut Marko zet Perez onder druk: Staan drie coureurs klaar

Lees ook: Alfa Romeo-coureurs blij met dubbele puntenfinish in Qatar

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden