Helmut Marko zet Perez onder druk: Staan drie coureurs klaar

door Patrick Wuite
sergio perez qatar 2023 vrijdag

Na een desastreuze Grand Prix van Qatar voor Sergio Perez zet Red Bull-adviseur Helmut Marko de Mexicaan behoorlijk onder druk. "We hebben drie goede coureurs rond lopen bij AlphaTauri", waarschuwt de Oostenrijker.

Waar Max Verstappen afgelopen weekend in de sprintrace voor de derde maal wereldkampioen werd en op de zondag voor de 14e keer een race wist te winnen dit seizoen, zakte Sergio Perez finaal door het ijs in de zinderende hitte in Qatar. Toegegeven aan de nulscore in de sprintrace kon hij weinig doen. Esteban Ocon had de meeste schuld aan het incident waarbij Hulkenberg, Perez en Ocon uitvielen. Maar op vrijdag in de kwalificatie stelde de teamgenoot van Verstappen zwaar teleur met een dertiende tijd. Red Bull koos ervoor om de motor te wisselen en daardoor begon de zesvoudig Grand Prix-winnaar vanuit de pitlane. Maar ondanks een verse motor achterin de Red Bull werd Perez teleurstellend tiende, mede doordat hij drie keer een tijdstraf kreeg van vijf seconden voor het overschrijden van de track limits. Red Bull-topman Helmut Marko is daar absoluut niet over te spreken en zet de 33-jarige coureur behoorlijk onder druk.

Perez, Qatar, 2023

"Het gat van hem naar Max in het kampioenschap is simpelweg te groot", stelt Marko na de race in gesprek met de Oostenrijkse tv-zender ORF. "Het is volledig aan hem, maar bij AlphaTauri hebben we drie goede coureurs rond lopen", vertelt de Red Bull-topman. 

Lees ook: Zware race voor Williams: Beide coureurs onwel door hitte

Lees ook: Haas zakt in constructeurskampioenschap na race in Qatar

Lees ook: Ocon ziek geworden in Qatar: Ik heb overgegeven in mijn helm

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden