Zware race voor Williams: Beide coureurs onwel door hitte in Qatar

logan-sargeant-2023-qatar-zaterdag

Het was een lastige race voor de Williams-coureurs. Logan Sargeant moest zijn auto na 42 rondes parkeren in de garage omdat hij zich te slecht voelde om door te gaan. Alexander Albon heeft de race wel uitgereden en werd dertiende, maar bleek na de race last te hebben van extreme uitdroging. 

Na de race in Qatar hadden verschillende coureurs zichtbaar moeite met de hitte. Sommige coureurs moesten na de race even liggen, anderen konden nauwelijks uit hun auto komen en moesten uit voorzorg naar het medisch centrum. Zo ook Logan Sargeant en Alexander Albon. De twee Williams-coureurs waren na afloop van de race niet beschikbaar voor commentaar. Teambaas James Vowles geeft op de website van Williams een update over de huidige toestand van de twee coureurs. ''Logan voelde zich erg ziek tijdens de race. Hij was eerder in het weekend al ziek geworden en bleef vechten tegen de griepachtige symptomen waar hij last van had. Dit is een circuit dat je absoluut straft met uitdroging en de hoeveelheid energie die je doormaakt. Hij had er meer moeite mee dan de rest en vocht zo goed en dapper als hij kon, tot het punt waarop hij moest stoppen en de auto in de garage moest parkeren. Hetzelfde geldt voor Alex, hij was uitgedroogd na de race. Het gaat goed met hem en beide mannen zullen in orde zijn in Austin.'' Zowel Sargeant als Albon zijn na de race nagekeken in het medisch centrum en fit verklaard door het medisch personeel.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Logan Sargeant (@logansargeant)

'We hadden hoge verwachtingen dit weekend'

Teambaas James Vowles noemt het een weekend met 'veel gemengde gevoelens'. ''De sprintrace was een hoogtepunt waar we twee waardevolle punten scoorden in het gevecht voor het kampioenschap. Tijdens de race hadden we een aantal problemen. We begonnen dit weekend met hoge verwachtingen en een opgeheven hoofd, maar uiteindelijk was onze performance niet helemaal waar we het wilden hebben.''

Lees ook: Alfa Romeo-coureurs blij met dubbele puntenfinish in Qatar

Lees ook: Teleurgestelde Pérez na P10: We hebben veel werk te doen

Lees ook: Koen Bakker en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden