Teleurgestelde Pérez na P10: We hebben veel werk te doen

door Shakyra van den Heuvel
Perez testdag 1

Na zijn crash in de sprint op zaterdag moest Pérez zijn race beginnen vanuit de pitstraat. Door de vele schade aan zijn auto moesten er verschillende onderdelen vervangen worden en daardoor werd het verplicht om voor hem uit de pitstraat te beginnen. Door de vele pitstops heeft hij heel wat plekken kunnen goed maken, maar door zijn groot aantal track limits heeft hij uiteindelijk drie penalty's ontvangen waardoor hij weer een aantal plekken verloor. Hij eindigde uiteindelijk op P10. 

Pérez had het hele weekend al moeite om zijn auto binnen de twee lijnen van de baan te houden. In eerste instantie kwam dit door de windvlagen, maar tijdens de race had het ook te maken met het inschattingsvermogen en vermoeidheid. "Ik had beter mijn best moeten doen en beter moeten inschatten waar ik moet rijden tijdens de hoge snelheidsbochten", geeft Pérez toe bij F1.com. Doordat hij zeven keer een track limit reed, heeft hij twee keer een vijf-seconden pentalty gekregen. Vanuit het team kreeg hij daarom ook te horen dat hij de race aan het 'verpesten' was door deze penalty's.  

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

"We hebben wat werk te doen"

Het is al langer duidelijk dat de positie van Pérez wat onder vuur ligt door zijn resultaten de afgelopen races. Hij heeft moeite met de huidige auto waardoor hij niet met zelfvertrouwen op het circuit rijdt. "Ik ben wat gefrusteerd op de auto en hoe die momenteel werkt, maar ook over wat ik er maar uit kan krijgen", zegt Pérez bij F1.com. Ook geeft hij aan dat er genoeg ideeën zijn om het aan te passen, maar dat ze hard aan de slag moeten op de fabriek. "We moeten kijken of we bepaalde dingen kunnen veranderen. We hebben veel werk te doen", zegt de Mexicaan na afloop bij F1.com.

 

Lees ook: Dominante Verstappen wint Grand Prix van Qatar

Lees ook: AlphaTauri: Ondanks snelheid een lastige sprint

Lees ook: Ferrari coureurs: de zachte band is bijna onbestuurbaar

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden