Frans Verschuur in F1 aan Tafel: Vasseur heeft tijd nodig

door Tim Koenders
Vasseur Bahrein

Frédéric Vasseur heeft tijd nodig om van het team van Ferrari een winnend team te maken. Dat liet de bekendste teambaas van Nederland Frans Verschuur weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Van 2019 tot en met 2022 was Mattia Binotto de teambaas van Ferrari. Niet altijd alles ging even goed onder zijn leiding. Het team werd vaak bekritiseerd over strategische keuzes en ook over de snelheid van het Italiaanse team viel wel wat te zeggen. Bij Ferrari is er ieder seizoen maar één doel, wereldkampioen worden. Een doel dat ook onder Binotto niet behaald werd. 2022 was het laatste seizoen voor de Italiaan. Er werd één naam direct genoemd als mogelijke vervanger. Frédéric Vasseur die op dat moment teambaas was van Alfa Romeo. Sinds dit jaar is de Fransman de teambaas van Ferrari. Er wordt veel van Vasseur verwacht maar het kan nog wel even duren voordat de invloeden van Vasseur echt zichtbaar zijn. Dat denkt Frans Verschuur, de bekendste teambaas van Nederland.

Ferrari vrijdag Baku 2023

Tijd nodig

“Ferrari heeft op dit moment nog niet de auto en dat kan ook nog niet. Vasseur is op dit moment nog hard bezig. Ik denk dat we het op het einde van het seizoen pas gaan zien.” Dat liet Verschuur weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Hij heeft zo veel moeten veranderen. Je ziet het bijvoorbeeld al aan de pitstops. Afgelopen weekend was die 2,3 seconde. Ze hebben ook al eerder een pitstop van 2,1 seconde gehad dus daar hebben ze het al aardig op de rit. De rest is hij gewoon nog bezig, hij heeft verschillende mensen aangetrokken maar ook verschillende mensen ontslagen. Je kunt niet zo snel een winnaarsteam creëren.” Uiteraard spelen de coureurs ook een grote rol. “Charles Leclerc racet op dit moment een beetje in paniek. Zijn zelfvertrouwen is op dit moment evenveel als een garnaal op het droge.”

Lees ook: F1 aan Tafel: De Miami-Masterclass van Max

Lees ook: Max Verstappen na inhaalrace: Het was genieten

Lees ook: Sergio Pérez: Ik gaf alles

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden