Sergio Pérez: Ik gaf alles

Sergio Pérez auto zondag Miami 2023

Sergio Pérez is tijdens de Grand Prix van Miami als tweede over de finish gekomen. De Mexicaan mocht vanaf pole position starten, maar wist niet de overwinning te verzilveren. Hij had het lastig met de bandenslijtage. 

Sergio Pérez is tweede geworden tijdens de Grand prix van Miami. De Red Bull-coureur startte vanaf pole position, maar wist niet de overwinning te behalen. Het werd hem lastig gemaakt door teamgenoot Max Verstappen, die een enorme pace op de harde band liet zien. Pérez had het de eerste stint dan ook lastig met de slijtage van de mediumband. 

"Ik gaf alles"

De start van Pérez was goed, hij wist de leiding te behouden, maar al snel bleek de medium band niet de juiste keuze geweest. Verstappen kwam namelijk in een rap tempo op de harde band vanaf de negende plek. Voordat Verstappen hem in kon halen ging hij dan ook naar binnen voor een nieuwe set banden. Ondanks dat de Mexicaan alles heeft gegeven, was de eerste stint niet goed genoeg. "Ik gaf alles, maar de eerste stint op de medium was niet goed genoeg. We hadden te veel slijtage op de band, waardoor we bijtijds naar binnen moesten", aldus Pérez. 

Hij zag in rap tempo zijn teamgenoot Verstappen naderen. Die op de harde band een enorme pace liet zien. Later toen Verstappen naar de medium band gewisseld was duurde het niet lang totdat Pérez wederom de leiding af moest geven. "De medium band was niet goed genoeg en dat had ik niet verwacht. De pace van Max op de harde band was ook niet normaal. Maar ook op de mediums was hij veel sneller dan ik had verwacht. "

Lees ook: Max Verstappen wint de Grand Prix van Miami vanaf P9

Lees ook: Verstappen baalt: Rode vlag verpestte kwalificatie

Lees ook: Optimistisch Alfa ziet kansen in race na kwalificatie Miami

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden