Verstappen baalt: Rode vlag verpestte kwalificatie

verstappenmiami2023

Max Verstappen baalt van zijn negende startpositie voor de Grand Prix van Miami. De regerend wereldkampioen zette door een rode vlag geen tijd neer in Q3 en moet naar voren tijdens de race van zondag.

In gesprek met F1.com was Verstappen duidelijk, het was een frustrerende kwalificatiesessie voor hem. "Het ging tot dan toe erg goed. In Q3 had ik een klein foutje gemaakt en koos ik ervoor de ronde af te breken. Dan is het hopen dat iedereen het heel houdt wanneer je de laatste snelle ronde start."

Rode vlag Leclerc

Dat gebeurde niet. Charles Leclerc crashte zijn Ferrari, waardoor er ook een streep door de tweede snelle ronde van de Nederlander heen kon. "Dan komt dan toch de rode vlag. Het hoort erbij op een stratencircuit, maar het is hoe dan ook erg teleustellend."

Winnen is het doel

Het is voor de Nederlandse coureur klip en klaar wat er moet gebeuren zondag, er is voor de kampioenschapsleider maar één doel. "Het podium halen we sowieso wel, maar ik wil winnen. Het is niet onmogelijk om te winnen van waar ik start. Het zal echter geen makkelijke opgave worden."

Lees ook: Mercedes erg ontevreden na kwalificiatie Miami

Lees ook: McLaren zoekt oplossingen na slechte kwalificatie Miami

Lees ook:Optimistisch Alfa ziet kansen in race na kwalificatie Miami

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden