Mercedes erg ontevreden na kwalificatie Miami

russellmiami2023

Het team van Mercedes is erg ontevreden met de eigen prestaties tijdens de kwalificatie in Miami. George Russell werd zesde, Lewis Hamilton vloog er in Q2 al uit en start slechts als dertiende. 

Lewis Hamilton zag dat zijn kansen tot een verbetering van tijd tijdens Q2 verloren waren door zijn positie op de baan. In gesprek met F1.com liet de teleurgstelde Brit duidelijk weten dat het niet goed gaat dit weekend in Miami met zijn team. "Het hele weekend is al lastig, ik merkte slechts een paar keer dat de auto iets beter was. Tijdens mijn tweede ronde werd ik achter een groepje van zeven auto's de baan op gestuurd. Ik verloor daar veel temperatuur en dus grip."

Russell: Niet trots op plek zes

Ook George Russell had een lastige kwalificatie en ziet dat Mercedes het bijzonder moeilijk in Miami heeft. "Ik ben niet echt blij met de zedse tijd. We rijden echt heel hard en we doen wat we kunnen, maar we hebben het heel moeilijk. We krijgen het er niet uit. Ik heb ietwat geluk gehad vandaag."

Moeilijke zondag

Beide Mercedes-coureurs zien een moeilijke zondag tegemoet. Hamilton heeft geen idee wat er kan gebeuren op zondag. "Het wordt moeilijk, maar ik kan zelf niet zoveel doen behalve mijn best. We moeten vandaag vergeten, dit hoort er ook bij. We moeten de negatieve punten van vandaag om te zien draaien naar de positieve voor morgen."

Russell is ook in het duister wat er zondag kan. "Het is echt raar. Vrijdag leek het erop dat we er nog goed bij zaten, maar vandaag ging het weer helemaal niet. We dachten dat we iets achter de Red Bulls zouden zitten maar dit is wel erg veel. We moeten hard werken, dat blijven we dan ook wel doen."

Lees ook: Fernando Alonso: Je moet veel zelfvertrouwen hebben

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT3 en kwalificatie

Lees ook: Leclerc schuldbewust na crash kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden