Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT3 en kwalificatie

magnussenmiami2023

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de derde training en de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami, met onder andere een slechte dag van Charles Leclerc en een knappe prestatie van Kevin Magnussen.

Hero

Kevin Magnussen

De glimlach op het gezicht van Kevin Magnussen is denk tot de start van de race op het gezicht te zien. De Deen zette een hele mooie vierde plek neer in de kwalificatie in Miami en mag zondag vanaf plek vier starten. Dat is voor Haas ook een belangrijke stap, want mochten ze echt goede punten scoren is een stap in de strijd bij de constructeurs ook zo gezet. Sowieso lijken Haas en Magnussen goede updates op de auto gezet te hebben, de hele zaterdag zaten ze er gewoon goed bij.

De Spanjaarden

Het was een dag voor de Spaanse Formule 1-fans waar ze trots op mogen zijn. Fernando Alonso én Carlos Sainz hebben met plek twee en drie knappe tijden neergezet en versloegen allebei moeiteloos hun teamgenoten. Tel daarbij op dat beide heren in Bakoe niet geheel tevreden konden zijn en dan is deze prestatie al helemaal welkom. Alonso kijkt zelfs al met een schuin oog naar een overwinning, Carlos Sainz hoopt zondag op het podium te blijven. 

Zero

Charles Leclerc

Het gebeurt Charles Leclerc net iets te vaak dat op het moment supreme hij zijn Ferrari in de kwalificatie niet heel weet te houden. We kennen allemaal nog de pole in Monaco, waarbij in zijn laatste snelle ronde hij nog even zijn Ferrari de muur in drukte. Voor de race zorgde dat voor een uitvalbeurt. Op de zaterdag in Miami knalde de Monegask weer in de muur en zorgde voor een rode vlag. Daarmee dwarsboomde hij niet alleen zijn eigen kansen om verder naar voren te komen, maar ook de concurrentie kon geen snellere tijd neerzetten. 

Lance Stroll

Waar teamgenoot Fernando Alonso met P2 een fijne dag had, is het voor Lance Stroll alles behalve een fijne dag geworden. De Canadees weet dat het bijhouden van zijn Spaanse teamgenoot in normale omstandigheden lastig is, maar om zelf de achttiende tijd neer te zetten is gewoon onvoldoende. Tel daarbij op dat de Aston Martin zeker moet kunnen strijden met de Ferrari's en de Mercedessen en dan is het gevecht achterin met Logan Sargeant en de beide McLaren's niet waar Stroll moet staan. Zondag wordt een hele kluif om toch met punten uit Miami te vertrekken.

Lees ook: Kevin Magnussen: We gaan iets moois neerzetten

Lees ook: Gemengde gevoelens bij coureurs Alpine na chaotische Q3

Lees ook: Fernando Alonso: Je moet veel zelfvertrouwen hebben

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden