Kevin Magnussen: We gaan iets moois neerzetten

Kevin Magnussen auto zaterdag Miami 2023

Kevin Magnussen weet zich tijdens de Grand Prix van Miami als vierde te kwalificeren. De Deen is dan ook erg tevreden met het resultaat en hoopt iets moois neer te zetten tijdens de race.

Kevin Magnussen start de Grand Prix van Miami vanaf de tweede startrij. De Deen wist zich als vierde te kwalificeren en zet daarmee zijn beste kwalificatie resultaat van het seizoen neer. Magnussen ziet dan ook volop kansen en hoopt dat hij iets moois neer kan zetten tijdens de race. Volgens de coureur van Haas gaat hij er dan ook alles aan doen om een podiumplek te veroveren, iets wat met de pace van de auto wellicht mogelijk is. 

Thuisrace

Het team van Haas komt oorspronkelijk uit Amerika, het is dan ook een thuisrace voor het team. Dat Magnussen uitgerekend hier een vierde startplek weet te veroveren is bijzonder. "Dit resultaat is geweldig. Dat we dit voor elkaar krijgen in Miami, wat een thuisrace is voor het team, voelt geweldig", aldus Magnussen tegenover F1.com. Ondanks dat het een geweldig resultaat is, is de Deen ook voorzichtig met zijn uitspraken. Hij weet dat goed kwalificeren niet gelijk staat aan punten behalen en dus moet hij voorzichtig zijn. Toch voelt het voor hem fijn om goed te kwalificeren. "Het levert nog geen punten op, maar we starten wel goed. Al kan er wel van alles gebeuren tijdens de race. Dit is hoe het voelt als je een goede kwalificatie rijdt."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Hoopvol

Nu Magnussen vanaf de tweede startrij mag starten is hij hoopvol dat hij iets moois kan laten zien tijdens de race. "Ik ben hoopvol, hoopvol dat ik tijdens de race iets moois kan laten zien en kan geven aan het team", vertelt de Haas-coureur. Volgens Magnussen voelt de auto goed aan met een volle lading brandstof. Het enige wat hij niet weet is hoe de banden reageren op de long run met veel brandstof. "De auto voelt goed met veel brandstof erin, het enige wat we niet weten is hoe de banden daarop reageren."

Lees ook: Gemengde gevoelens bij coureurs Alpine na chaotische Q3

Lees ook: Fernando Alonso: Je moet veel zelfvertrouwen hebben

Lees ook: Carlos Sainz: We gingen voor P3

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden