Carlos Sainz: We gingen voor P3

door Tim Koenders
Carlos Sainz vrijdag Baku 2023

Carlos Sainz eindigde als derde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. De Spanjaard is tevreden, een plaats bij de eerste drie was ook de doelstelling voorafgaand aan de sessie.

Tijdens de eerste weekenden van het seizoen was Charles Leclerc duidelijk de snellere van de twee Ferrari’s. Tijdens het weekend in Miami lijkt Carlos Sainz er een stuk beter bij te zitten. In het laatste deel van de kwalificatie zette Carlos Sainz in zijn eerste ronde een derde tijd neer, vóór teamgenoot Leclerc die blokkeerde in bocht zestien. Een tweede run kwam er niet omdat Leclerc ook in zijn tweede ronde een fout maakte, dit keer kwam hij in de muur waardoor de sessie eindigde met een rode vlag.

Wind

“Het was voor iedereen een lastige kwalificatie. Een foutje was zo gemaakt, we moesten de hele kwalificatie vechten. Het ging steeds harder waaien wat het zeker voor onze auto een stuk lastiger maakt.” Dat liet de Ferrari-coureur weten tegenover Formula 1. “We mikten voorafgaand aan de kwalificatie op P3. Ik weet nog niet wat ik voor morgen kan verwachten. We moeten het beter doen dan de vorige keer. Het zal een mooi gevecht gaan worden met Fernando.”

Lees ook: Sergio Pérez op pole in Miami, Verstappen P9 na crash Leclerc

Lees ook: Verstappen zeer tevreden na vrijdag in Miami

Lees ook: F1 aan Tafel: Max heeft de macht bij Red Bull

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden