Verstappen zeer tevreden na vrijdag in Miami

door Tim Koenders
Max Verstappen Baku zondag 2023

Max Verstappen is zeer tevreden na afloop van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Miami. De Nederlander eindigde als vierde tijdens de eerste vrije training en was de snelste tijdens de tweede vrije training.

Dit weekend staat de Grand Prix van Miami op het programma. Vorige week won Sergio Pérez de Grand Prix van Azerbeidzjan. Dit kwam mede door wat geluk met een safety car maar ook zeker omdat de snelheid van de Mexicaan op het stratencircuit erg goed was. De verwachting is dat de strijd om de overwinning in Miami wederom tussen de coureurs van Red Bull zal gaan. Op vrijdag leek Max Verstappen de snellere van de twee. Tijdens de eerste vrije training eindigde hij als vierde, tijdens de tweede vrije training was de Nederlander de snelste.

Balans

“Het was een hele goede dag. We moesten eerst nog een beetje aan het nieuwe asfalt wennen. We hebben een goede balans, ik heb mij de hele tijd goed gevoeld in de auto.” Dat liet Verstappen na afloop van de tweede vrije training aan Formula 1. “Op de racelijn is de grip goed, kom je ernaast is het wel een stuk minder. Dat is uiteindelijk hetzelfde voor iedereen. Het belangrijkste is dat we een goede balans hebben, ik ben erg blij.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Max heeft de macht bij Red Bull

Lees ook: Mercedes verlaat teleurgesteld Bakoe

Lees ook: Carlos Sainz: Hele weekend geen vertrouwen

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden