Carlos Sainz: Hele weekend geen vertrouwen

230051-sf-azerbaijan-2023-race

Carlos Sainz is blij om uit Azerbeidzjan vertrokken te zijn. Het hele weekend kon de Ferrari-coureur geen potten breken en ook tijdens de race kwam de Spanjaard slechts als vijfde over de streep.

"Het was voor mij een kwestie van het beperken van de schade", aldus Sainz bij F1.com. "Ik had het al heel moeilijk om Lewis achter mij te houden. Ik had echt geen vertrouwen in de auto, ik kon niet dicthbij de muur komen om echt te gaan pushen. De auto voelde heel erg onzeker hier in Bakoe."

Analyseren

Sainz geeft eveneens aan dat het vor hem niet duidelijk is waar het dit weekend mis is gegaan in de set-up. "We hebben nu tijd om goed te analyseren waar het probleem dit weekend lag. We moeten zorgen dat we dit bij de volgende race niet meer hebben en dat we daar er weer bij zitten."

Onzekerheid

Waar teamgenoot Charles Leclerc een stap gemaakt heeft, blijft Sainz achter. "De snelheid hebben we wel, maar vergeleken met Aston Martin en Red Bull liggen we er nog een stukje achter. Met name op race pace komen we wat te kort. Dat is het eerste wat we moeten aanpakken." 

Lees ook: Fernando Alonso: Dat is ons sterkste punt

Lees ook: Lando Norris: Het blijft een uitdaging

Lees ook: Mercedes verlaat teleurgesteld Bakoe

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden