Fernando Alonso: Dat is ons sterkste punt

Fernando Alonso auto zaterdag Baku 2023

Fernando Alonso is tevreden met de vierde plek die hij behaald heeft tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Spanjaard geeft wel aan dat het een lastig weekend is geweest voor Aston Martin, maar kijkt met frisse moed naar Miami toe. 

Fernando Alonso is tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan vierde geworden. De Spanjaard reed, ondanks problemen het hele weekend, een sterke race en had zelfs zicht op het podium. Toch geeft de Aston Martin-coureur aan dat het geen gemakkelijk weekend is geweest voor het team. Zo kampte beide coureurs met DRS-problemen en had Alonso het tijdens de race lastig met zijn rembalans. Hij kijkt dan ook met frisse moed uit naar de Grand Prix van Miami. 

"Dat is ons sterkste punt"

De bandendegradatie lag voor de meeste coureurs hoog op dit circuit. Iets wat de laatste jaren al speelt. Al schijnt Alonso daar geen last van te hebben. "De auto was qua pace iets sneller dan de sprintrace, zeker op de medium band. Na de safety car zijn we op de harde band gegaan. Daar ervaarde we bijna geen degradatie op en dat is ons sterkste punt", aldus Alonso tegenover F1.com. De hele race was Alonso aan het strijden met Ferrari. Hij kwam aan het einde van de race dichtbij het podium maar kwam net iets te kort. Volgens de Spanjaard komt het omdat het team geluk had met de safety car. "Ferrari had geluk met die safety car. Tijdens de eerste stint hadden ze het lastig, maar op de harde band liepen ze beter."

Zwaardere race

De afgelopen drie races is Alonso op het podium geeïndigd, dat laat een sterke Aston Martin zien. Deze race kwam hij dichtbij een derde plek. "Vergeleken met de eerste drie races hadden we het zwaarder hier, ook met de DRS-problemen. Maar zelfs met dat waren we één seconde van het podium verwijderd", vertelt de Spaanse coureur. 

Volgende week racen ze in Miami en volgens Alonso liggen daar de kaarten weer open. Zeker omdat Ferrari, Mercedes en Aston Martin dicht bij elkaar liggen. "Miami gaat weer anders worden dan de races die we gehad hebben. Ferrari, Mercedes en Aston Martin zit zo dicht bij elkaar, dat elk weekend er net even anders uitziet."

Lees ook: Sergio Pérez: We houden druk op Verstappen

Lees ook: Max Verstappen: Het is een lang seizoen

Lees ook: Charles Leclerc: Red Bull is een klasse apart

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden