Charles Leclerc: Red Bull is een klasse apart

Charles Leclerc zaterdag Baku 2023

Charles Leclerc is derde geworden tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Dit is het eerste podium dit seizoen voor de Monegask. Ondanks het podium ziet hij in dat er nog veel werk aan de winkel is voor Ferrari, die niet bij kan blijven met Red Bull.

Charles Leclerc is als derde over de finish gekomen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Dit is het eerste podium van het seizoen voor Leclerc, die nog geen sterk seizoen kent. Ondanks dat hij op het podium staat ziet hij in dat er nog veel werk te verzetten is voor het team van Ferrari. Volgens hem is Red Bull een klasse apart en moet hij uitkijken voor Aston Martin. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Klasse apart

Leclerc leek een sterk weekend te hebben met twee pole positions, toch is hij niet tevreden met het behaalde podium van de race. Hij ziet in dat de Red Bull een klasse apart is en het te kloppen team. Iets waar Ferrari nog van kan leren. "Ze zijn een klasse apart als het aan komt op racen. Het was gewoon niet mogelijk voor ons om dat tempo 51 rondes vast te houden", aldus Leclerc. De Monegask meet zichzelf met de coureurs van Aston Martin. Hij had het lastig met Fernando Alonso in de race, die in de laatste ronde akelig dichtbij kwam. "We moeten Aston Martin ook niet vergeten, die zijn ook snel. Alsono was aan het pushen, maar moest ondertussen ook zijn banden managen. Ik ook, dus we zaten in hetzelfde schuitje. Al kwam hij op het einde akelig dichtbij."

Werk aan de winkel

Dit raceweekend was een realitycheck voor Leclerc. de kwalificatie pace van de Ferrari is aan de betere hand, maar de race pace is nog niet waar hij wilt zijn. "Het hele team werkt hard om te begrijpen waar we meer performance kunnen halen voor het racen. De kwalificatie pace wordt wel steeds beter", vertelt de Ferrari-coureur. Doordat het kwalificeren beter gaat, heeft Leclerc er wel een beter gevoel over. Toch is hij ook wel teleurgesteld door het gat wat Red Bull gecreëerd had. "Het gevoel is iets beter, maar als je het gat ziet is het toch wel teleurstellend."

Lees ook: Max Verstappen: Het is een lang seizoen

Lees ook: Sergio Pérez: We houden druk op Verstappen

Lees ook: Straatvechter Sergio Pérez wint de Grand Prix van Azerbeidzjan

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden