Sergio Pérez: We houden druk op Verstappen

Sergio Perez podium Baku 2023

Sergio Pérez wint ook de race op het stratencircuit in Baku. De Mexicaan heeft een oppermachtig weekend en wint beide races. Hij is dan ook erg tevreden met het resultaat en de strijd tussen hem en Max Verstappen.

Sergio Pérez heeft voor de tweede keer de Grand Prix van Azerbeidzjan gewonnen. Hij is de eerste coureur bij wie dat lukt. Het is een oppermachtig weekend voor de Red Bull coureur, die ook al de sprintrace wist te winnen. Hiermee kruipt hij dichter bij Max Verstappen in het kampioenschap. Hij geniet dan ook van de strijd tussen hem en zijn teamgenoot. Ook kwam de safety car voor hem op het juiste moment. 

Pushen

De afgelopen vier races zijn gewonnen door Pérez en Verstappen, ze wisselen elkaar af. Erg veel tegenstand hebben beide coureurs niet, dus is Pérez blij dat ze elkaar zo veel pushen. "Het is erg close tussen ons en we hebben Verstappen tot het maximale gepusht, maar andersom ook en dat is goed", aldus Pérez. Hij houdt dan ook de druk erop, ook tijdens de race. "We houden druk op Max (lees: Verstappen) en dat is goed. Het is ons gelukt."

Geluk

Pérez had geluk met de safety car. Hij kon een snellere stop maken dan zijn teamgenoot en wist zo de leiding te houden. Toch schudde het de boel ook door de war. "Het zag er goed uit en toen kwam de safety car. Dat schudde de opstelling wel een beetje door de war", vertelt de Mexicaan. Ook had hij geluk dat hij niet al te veel schade overhield aan de botsing met de muur. "Ik had erg veel geluk met de muren die ik af en toe geraakt heb, zeker in bocht 15."

Lees ook: Oliver Bearman is oppermachtig en wint Formule 2 hoofdrace

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: De sprintzaterdag

Lees ook: Lastige sprintrace voor beide McLaren-coureurs

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden