Oliver Bearman is oppermachtig en wint Formule 2 hoofdrace

Oliver Bearman Baku zaterdag 2023

Oliver Bearman is oppermachtig en wint ook de Formule 2 hoofdrace. De Britse coureur won ook al de sprintrace en pakt een dubbel. Het podium wordt compleet gemaakt door Enzo Fittipaldi en Theo Pourchaire.

Oliver Bearman heeft ook de Formule 2 hoofdrace in Baku gewonnen. Hij wist de sprintrace ook al te winnen en laat hiermee iets bijzonders zien. Het gebeurt niet vaak dat een Formule 2 coureur de sprintrace en hoofdrace wint. In tegenstelling tot de sprintrace was het een rustige race en is er alleen een Virtual Safey Car geweest. Het podium wordt compleet gemaakt door Enzo Fittipaldi en Theo Pourchaire. Richard Verschoor is als negende over de finish gekomen. 

Rustige race

In vergelijking met de sprintrace verliep de hoofdrace rustig. Bearman kwam goed weg en wist Fittipaldi achter zich te laten. De overige coureurs kwamen goed door de eerste paar bochten. Al snel wist Pourchaire Fittipaldi en Bearman in te halen, maar werd het stuivertje wisselen tussen Pourchaire en Bearman door de DRS. Uiteindelijk weet Bearman weg te rijden en moet Pourchaire uitkijken voor Fittipaldi. Voor Benavides was het geen goede race. Hij schoot eerder al rechtdoor in bocht 1, maar kwam er goed uit. Echter, deed hij het een paar rondes erna weer. Toen reed hij zijn voorvleugel eraf terwijl hij zich probeerde om te draaien. Daardoor moest er een Virtual Safety Car komen. Verder zijn er geen crashes of safety cars geweest. 

Slotfase

Voor de leider in het kampioenschap was het geen goede race. Vanwege te hard rijden tijdens de Virtual Safety Car kreeg de Japanner een tijdsstraf van 5 seconde. Ook had hij een late stop en eindigde hij buiten de punten. Ook voor Daruvala is het geen geweldige race. Hij wilde in bocht 1 Verschoor inhalen, maar zat aan de verkeerde kant. Hij schoot rechtdoor en wilde snel weer de baan op. Terwijl hij dit deed reed hij bijna Crawford voor zijn sokken. Hij kreeg een tien seconde tijdsstraf en eindigt ook buiten de punten. Uiteindelijk weet Bearman gemakkelijk de race te winnen. 

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: De sprintzaterdag

Lees ook: Lastige sprintrace voor beide McLaren-coureurs

Lees ook: AlphaTauri kijkt uit naar hoofdrace Azerbeidzjan

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden