AlphaTauri kijkt uit naar hoofdrace Azerbeidzjan

nyck de vries bakoe sprintrace

Het team van AlphaTauri kijkt uit naar de hoofdrace voor de Grand Prix van Azerbeidzjan zondag, aangezien de zaterdagse sprintrace enorm tegengevallen is. Yuki Tsunoda viel als enige coureur uit, Nyck de Vries kwam als veertiende over de streep.

Yuki Tsunoda knalde in de eerste ronde in de muur en legt bij F1.com uit wat er gebeurde. "Ik raakte in het begin een andere coureur waardoor mijn voorvleugel beschadigd wat. Diegene liet geen ruimte voor mij. Ik had niet door dat er schade was en ging vol gas door de bocht. Ik verloor de macht over het stuur en raakte de muur. Dat was heel frustrerend."

De Vries: We moeten de positieve kant bekijken

Nyck de Vries is tevreden met zijn prestaties tijdens de sprintrace. "We moeten het positief bekijken wat we gedaan hebben deze middag. We konden naar voren en onze pace was gewoon goed. Onze bandenmanagement was ook beter dan de auto's voor ons die duidelijk aan het vechten waren met de banden."

Kansen voor zondag

Tsunoda houdt moed ondanks de moeilijke zaterdag en ziet kansen voor de race op zondag. "Ik zal me moeten resetten voor morgen, zodat ik fris aan de start sta. Dan zal ik er alles aan doen om punten te gaan scoren."

De Vries is ook optimistich door wat de sprintrace liet zien. "We hebben in deze race al heel wat plekken veroverd en dat was een derde van de hoofdrace morgen. Als ik elke keer dat we een derde gereden hebben vier plaatsen pakken, dan teken ik daar alvast voor." 

Lees ook: Carlos Sainz: Nog steeds moeite met de auto

Lees ook: George Russell: Inhaalactie op Verstappen was niks mis mee

Lees ook: Aston Martin begrijpt DRS-problemen niet

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden