Aston Martin begrijpt DRS-problemen niet

Stroll vrijdag Baku 2023

Het team van Aston Martin begrijpt niet wat de oorzaak DRS-probleem van beide wagens is. Lance Stroll zijn DRS deed het wel tijdens de sprintrace, Fernando Alonso zijn DRS bleef moeite houden. Beide coureurs finishten wel in de punten, Alonso werd zesde en Stroll pikte met de achtste tijd het laatste punt mee.

Fernando Alonso lukte het een paar keer om zijn DRS te activeren, maar daarna kon de Spanjaard niet zien of het systeem nog werkte. "Ik heb twee keer hem ingezet, maar ik weet niet of daarna het allemaal nog werkte", sprak Alonso tegenover F1.com. "Ik hoop dat we dat voor morgen kunnen repareren."

Stroll: Probleem opgelost, oorzaak onduidelijk

Bij Lance Stroll was er geen DRS-probleem in de race, maar volgens de Canadees is het niet duidelijk wat precies de oorzaak van het probleem was. "DRS deed het volgens mij de hele race, maar we kunnen nog niet acherhalen waar het probleem nou vandaan komt. Dat moeten we nog goed analyseren."

Over het resultaat van de sprintrace was Stroll tevreden. "We verloren bij de start een plek aan Norris, maar om uiteindelijk alsnog met een punt te eindigen is goed. Hopelijk kunnnen we dat morgen doorzetten."

Onduidelijkheid voor zondag

Alonso weet niet wat de verwachtingen voor de race van zondag zijn. De banden slijten hard, maar of dat een rol gaat spelen is volgens hem onduidelijk. "Deze sprint was eigenlijk de eerste longrun die we hebben gedaan. We hebben ook nog de hardste band die we kunnen gebruiken, ik denk dat we daarmee een eind komen."

Lees ook: Coureurs van Alpine: Punten waren onmogelijk vandaag

Lees ook: Carlos Sainz: Nog steeds moeite met de auto

Lees ook: George Russell: Inhaalactie op Verstappen was niks mis mee

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden