Coureurs van Alpine: Punten waren onmogelijk vandaag

Rd_4_Azerbaijan_Grand_Prix_Friday_28th_April_2023_Baku_City_Circuit_Azerbaijan

Alpine had tijdens de sprint een ander doel dan de meeste teams. Zij gingen namelijk niet voor een goed resultaat maar voor het verzamelen van data.

Voor Alpine is het weekend in Azerbeidzjan tot op heden één van de slechtste in de historie van het team. Zowel Gasly als Ocon hadden problemen tijdens de enige vrije training van het weekend. Veel rondes konden de Fransen niet rijden. Pierre Gasly had ook tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix problemen, hij wist niet uit Q1 te komen. Ook de startpositie voor de sprint was niet positief, Gasly moest namelijk als één na laatste starten. Voor teamgenoot Ocon was er nog slechter nieuws, hij moest starten vanuit de pitstraat. Heel ver naar voren kwamen ze niet. Gasly eindigde als dertiende en Ocon als achttiende.

“Volgens mij heb ik tijdens de sprint meer rondes gereden dan de rest van het weekend. We wisten dat punten lastig zouden worden dus ik ben blij dat we wat hebben kunnen leren.” Dat liet Pierre Gasly weten tegenover Formula 1. “Het doel was ook om veel te leren over de strategie van morgen. Zowel ik als Esteban hebben verschillende dingen geprobeerd. De banden voelden niet heel goed aan dus we moeten even kijken hoe we dat gaan doen. Er kan hier nog veel gebeuren.”

Punten onmogelijk

Ocon wist voor de sprint al wel dat hij vanuit de pitstraat geen punten kon halen. “We hebben vooral data verzameld. We hebben de auto volledig aangepast ten opzichte van gisteren.” Net als tijdens de sprint moet Ocon tijdens de Grand Prix ook vanuit de pitstraat starten. “Het wordt een lange race morgen. We moeten zorgen dat we de juiste keuzes maken. We gaan zien hoe alles uit gaat pakken.”

Lees ook: Sergio Pérez: Gaan er alles aan doen om te winnen

Lees ook: Charles Leclerc: Red Bull lijkt stuk sneller

Lees ook: Sergio Pérez wint eerste sprintrace in Baku

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden