Charles Leclerc: Red Bull lijkt stuk sneller

Charles Leclerc Ferrari Austin zaterdag

Charles Leclerc eindigde als tweede tijdens de sprint in Bakoe. Hij startte vooraan maar kon Sergio Pérez niet achter zich houden. De Monegask verwacht dat het morgen ook lastig gaat worden om de coureurs van Red Bull achter zich te houden.

Het Formule 1 seizoen van 2023 begon voor Charles Leclerc en Ferrari met een valse start. Red Bull domineerde de eerste drie weekenden en de snelheid van Ferrari was niet overtuigend. Tijdens de vrijdag voor de Grand Prix van Azerbeidzjan zag het er een stuk beter uit voor het Italiaanse team. Charles Leclerc pakte pole position voor de race en mocht ook de sprint op zaterdag als eerste aanvangen. Hij wist deze startpositie niet om te zetten in een overwinning. Sergio Pérez won de sprint, Leclerc moest genoegen nemen met P2.

Progressie

“We kunnen de auto niet echt aanpassen, we hebben eigenlijk de bevestiging gekregen van wat we al dachten. Red Bull is het snelste in de race maar we moeten zeker niet vergeten hoe we er twee races geleden voorstonden.” Dat liet Leclerc weten aan Formula 1. “We hebben zeker stappen gemaakt maar we zijn nog niet waar we willen zijn. Als we niet kunnen winnen moeten we zorgen dat we het maximale eruit halen. Uiteraard gaan we morgen voor de overwinning maar Red Bull lijkt gewoon een stuk sneller.”

Lees ook: Sergio Pérez wint eerste sprintrace in Baku

Lees ook: Aston Martin kampte met DRS-problemen tijdens kwalificatie

Lees ook: Mercedes strijdlustig voor Grand Prix Azerbeidzjan

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden