Sergio Pérez wint eerste sprintrace in Baku

Sergio Perez sprintrace Baku 2023

Sergio Pérez wint de sprintrace van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hij sleept de acht punten en de snelste raceronde binnen. Het podium wordt compleet gemaakt door Charles Leclerc en Max Verstappen. 

---LIVEBLOG GESLOTEN---

16:19

De sprintrace is geeïndigd en dit is de top 8:

1) Sergio Pérez

2) Charles Leclerc +4.463

3) Max Verstappen +5.065

4) George Russell +8.532

5) Carlos Sainz +10.388

6) Fernando Alonso +11.613

7) Lewis Hamilton +16.503

8) Lance Stroll +18.417

16:08

Sergio Pérez wint de sprintrace van de Grand Prix van Azerbeidzjan! Hij wordt gevolgd door Charles Leclerc en Max Verstappen. 

16:06

Verstappen zit nauwelijks in de DRS van Leclerc, met nog een halve ronde te gaan, gaat het hem waarschijnlijk niet lukken. 

16:03

Terwijl Pérez is uitgelopen bij Leclerc, lukt het Verstappen maar niet om aan te sluiten bij de Monegask. Met nog drie rondes te gaan lijkt de kans klein dat hij hem nog inhaalt.

16:01 

Nyck de Vries is aan het klimmen, hij haalt Bottas in en is al aangesloten bij Hülkenberg. Hij rijdt nu vijftiende.

15:59

Met nog vier rondes te gaan, gaat ook Ocon weer naar binnen. Hij wisselt ze in voor nieuwe softs.

15:58

Lance Stroll haalt Alexander Albon in voor het laatste puntje, ook Piastri is aangehaakt voor die strijd. 

15:56

Lando Norris wordt naar binnen geroepen om terug naar de mediums te gaan. De soft band werkt niet goed.

15:54

Verstappen heeft de jacht richting Leclerc geopend. Hij kruipt dichterbij en probeert in de DRS te blijven. 

15:53

Lando Norris is zojuist zijn tiende plek kwijtgeraakt aan zijn teamgenoot Oscar Piastri. Norris rijdt op de softs en Piastri op de mediums.

15:50

En daar is de inhaalactie van Pérez! Hij is voorbij Leclerc en is de nieuwe leider van de sprintrace. Hij moet wegrijden om er voor te zorgen dat Leclerc geen DRS kan pakken. 

15:49

Pérez is aan het jagen op Leclerc en zit er dicht op. Echter, is de enige plek waar je in kan halen op het lange, rechte stuk.

15:46

De safety car gaat weer naar binnen en er wordt weer geracet. Leclerc gaat op het laatste moment op zijn gas. Verstappen is weer voorbij Russell en Hamilton is ingehaald door Sainz en Alonso.

15:42

Verstappen is niet blij met Russell. In ronde 1 ging het er hard aantoe tussen de twee en daar heeft de Nederlander schade aan zijn vloer aan over gehouden. Hij vindt dat Russell de plek terug moet geven.

15:40

De virtual safety car wordt een normale safety car. Het kost tijd om de stukjes carbon op te ruimen. Ocon gaat naar binnen om naar de softs te wisselen.

15:37

Daar rolt de band van Yuki Tsunoda. Hij heeft de muur geraakt en zijn velg beschadigd. Hij rijdt nauwelijks nog rond, maar het lijkt erop dat hij de pitstraat gaat halen. Er komt een virtual safety car voor de stukjes carbon op de baan.

15:35

De rode lichten zijn uit en we zijn van start! Leclerc is goed weg vanaf de leidng, maar Verstappen heeft het lastig met Russell en raakt zijn derde plek kwijt.

15:30

Er staan maar 18 auto's op de grid. Logan Sargeant neemt geen deel aan de sprintrace en Esteban Ocon start vanuit de pitlane. Het team heeft wat aan zijn set-up aangepast.

15:27

Het is een lekker weekend voor Alexander Albon, die de sprintrace vanaf P7 mag starten. Er worden straks 17 rondes gereden, zal hij in de punten blijven?

15:23

Logan Sargeant zal niet deelnemen aan de sprintrace. Na zijn crash in de sprint kwalificatie is zijn auto niet op tijd gerepareerd. 

15:20

Welkom bij het liveblog voor de sprintrace van de Grand Prix van Azerbeidzjan! Vandaag was al de kwalificatie voor deze sprintrace en Charles Leclerc start vanaf pole position. Zal hij de sprintrace kunnen winnen?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden