Mercedes strijdlustig voor Grand Prix Azerbeidzjan

hamiltonmercedes2023

Het team van Mercedes kijkt na de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan naar voren en wil stappen naar voren zetten tijdens de race. Lewis Hamilton kwalificeerde zich als vijfde, George Russell start zondag vanaf plek elf.

"We hebben vandaag alles gegeven, maar de timing was gewoon lastig om goed te krijgen", sprak Lewis Hamilton tegenover F1.com na de kwalificatie. "We hebben net iets meer tijd nodig om de Ferrari (van Sainz) te pakken. We staan er goed voor op zondag, we willen wel meer als team."

Russell: We moeten terugvechten

George Russell was zichtbaar teleurgesteld met zijn elfde tijd. "We zijn niet snel genoeg, ik gaf alles. We hadden niet hoger kunnen komen naar de achtste tijd. Hier hebben we het gewoon moeilijk, in Australië stond ik nog op de eerste rij. In de training voelde het al niet heel goed. We moeten naar voren, maar waar we heen moeten weet ik niet."

Naar voren

In de race wil Hamilton graag naar voren, maar winnen lijkt onmogelijk. "We zien dat de Red Bulls sneller zijn. Ik wist niet dat ze zoveel sneller zijn op de rechte stukken. De auto is ook niet heel makkelijk, maar hopelijk kunnen we morgen naar voren. We willen vechten met de auto's om ons heen."

Russell ziet ook kansen voor de rest van het weekend. "Ik zie geen reden waarom we niet naar voren kunnen. Eerst moeten we de sprint shootout goed doorkomen. Het is nu een kwestie van hard werken en sterker terugkomen."

Lees ook: Carlos Sainz: Ik mis het vertrouwen in de auto

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: VT1 en de kwalificatie

Lees ook: Aston Martin kampte met DRS-problemen tijdens kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden