Aston Martin kampte met DRS-problemen tijdens kwalificatie

Stroll en Alonso auto Baku 2023

Beide coureurs hadden tijdens de kwalificatie problemen met de DRS. Hierdoor zijn ze allebei teleurgesteld in het resultaat, er had meer ingezeten. Echter, kijken ze wel uit naar de zaterdag, waar ze met een schone lei kunnen beginnen. 

Fernando Alonso en Lance Stroll hadden beide problemen met de DRS tijdens de kwalificatie. Op het lange rechte stuk wilde de DRS niet open, waardoor de coureurs minimaal 10 km/h aan topsnelheid miste. Vooral Alonso is teleurgesteld in het resultaat, ook omdat hij in VT1 al kampte met DRS-problemen. Beide coureurs kijken wel uit naar de zaterdag, waar ze met een schone lei kunnen beginnen. 

"Dat maakt het spannend"

Tijdens de eerste vrije training kampte Alonso al met DRS-problemen en dat werd tijdens de kwalificatie er niet beter op. Mede door dat probleem is Alonso lichtjes teleurgesteld. "Onze kwalificatiepositie had beter gekund. We hadden in VT1 en de kwalificatie problemen met de DRS. Het helpt dan niet dat iedereen zo dicht bij elkaar in de buurt zit", aldus Alonso tegenover F1.com. Hij kijkt wel uit naar de sprint dag, met een extra kwalificatie. "Gelukkig hebben we nog een lang weekend te gaan. Er liggen veel mogelijkheden met nog een kwalificatie en twee races. We gaan gelijk de kwalificatie in, je kunt niet even opwarmen of iets. Dat maakt het spannend."

"De auto voelt goed aan"

Ook Stroll kampte met DRS-problemen in de kwalificatie. Ondanks dat voelt de auto wel goed aan volgens de Canadees. "De auto voelt goed aan maar we hebben problemen met de DRS. Het was vooral vervelend in Q3. Het kost gewoon veel tijd", vertelt Stroll. Als het team een oplossing weet te vinden kijkt Stroll uit naar de zaterdag. Net als Alonso heeft hij zin in die spanning. "We moeten uitzoeken waar dat vandaan komt en het oplossen. Ik kijk ernaar uit om meer snelle rondes te rijden. Dat kan zaterdag natuurlijk nog een keer met de kwalificatie voor de sprintrace."

Lees ook: Carlos Sainz: Ik mis het vertrouwen in de auto

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: VT1 en de kwalificatie

Lees ook: Sergio Pérez: Het was lastig met al die rode vlaggen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden