Sergio Pérez: Het was lastig met al die rode vlaggen

Pérez helm Baku 2023

Sergio Pérez is, ondanks zijn derde startplek, niet tevreden met zijn kwalificatie. Hij heeft het gevoel dat er meer in zat, maar het was lastig om een goede ronde te rijden. Ook maakte hij te veel fouten.

Sergio Pérez was dichtbij pole position, maar maakte in zijn laatste ronde teveel fouten. De Mexicaan is teleurgesteld in zijn derde plek. Hij heeft het gevoel dat er meer in zou zitten. Ook had hij veel last van de rode vlaggen in Q1, daardoor was het lastig om goed op te warmen en een sterke ronde neer te zetten. 

Rode vlaggen

Q1 telde twee rode vlaggen vlak achter elkaar. Eerst ging Nyck de Vries de muur in en even later raakte ook Pierre Gasly de muur dusdanig hard dat er twee rode vlaggen geven werden. Hierdoor was het lastig om een goede ronde te rijden, dat merkte Pérez ook. "Het was lastig met al die rode vlaggen in Q1. Je kon nauwelijks een goede ronde neerzetten", aldus Pérez. Ook was hij bezig met het besparen van zijn banden voor de zaterdag. "Je wilt niet veel banden verspillen tijdens de kwalificatie, dus het opwarmen moest je goed timen."

Teleurgesteld

De Mexicaan is teleurgesteld met de derde startplek die hij heeft gehaald. Voor zijn gevoel zat er meer in, maar maakte hij teveel fouten. " Ik ben teleurgesteld met de P3. Er zat voor mijn gevoel meer in m'n ronde, maar ik maakte te veel fouten", vertelt de Red Bull-coureur. Net zoals zijn teamgenoot heeft hij het volste vertrouwen in de zondag, al zag hij zo'n sterk Ferrari niet aankomen. "We weten dat we sterk zijn, maar dat Ferrari aan ging haken hadden we niet verwacht."

Lees ook: Charles Leclerc: Ik ben verrast

Lees ook: Max Verstappen: Het is lastig om de rondes aan elkaar te knopen

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position in lastige kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden