Sergio Pérez: Gaan er alles aan doen om te winnen

Perez en pitcrew sprint Baku 2023

Sergio Pérez heeft de sprintrace van de Grand Prix van Azerbeidzjan gewonnen. De Mexicaan startte de sprintrace vanaf P2 en zal de race vanaf P3 starten. Hij gaat voor de winst in de race. 

Sergio Pérez heeft de zeventien rondes durende sprintrace in Baku gewonnen. Hij haalt hiermee acht punten binnen, die belangrijk kunnen zijn voor het kampioenschap. Hij startte de sprintrace vanaf P2 en wist na een aantal rondes Charles Leclerc in te halen. De race start hij vanaf P3, maar wilt weer voor de winst gaan. 

Hoge druk

De teams en coureurs ervaren meer druk doordat er een kwalificatie bij is gekomen. Het is dan ook belangrijk dat de coureurs weinig risico proberen te nemen. Dat merkt Pérez ook. "Het was een goede sprintrace, maar de druk op ons en het team is ook echt hoog omdat het risico hoog ligt", aldus Pérez. Volgens de Mexicaan was het doel om zo veel mogelijk punten te halen en dat is gelukt. Al geeft hij toe dat het gaat om de race, waar de echte punten verdeeld worden. "Het doel voor vandaag was om de meeste punten te halen, al draait het allemaal om de race."

Leren

Doordat er maar één vrije training is geweest is het lastig in te schatten hoe de long runs van de teams eruit zien. Met de sprintrace hebben de coureurs meer kunnen leren over hun auto en de banden, dat merkt ook Pérez. "We hadden de kans om wat te leren over de auto, zeker als het gaat om de race pace. Maar dat maakt niet echt uit, want de omstandigheden kunnen voor de race weer anders zijn", vertelt Pérez. Zijn doel is om de race te winnen en hij gaat er alles aan doen. "We gaan er alles aan doen om de race te winnen. We gaan wederom voor maximale punten."

Lees ook: Charles Leclerc: Red Bull lijkt stuk sneller

Lees ook: Sergio Pérez wint eerste sprintrace in Baku

Lees ook: Charles Leclerc ondanks crash naar pole sprintrace

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden