George Russell: Inhaalactie op Verstappen was niks mis mee

hamiltonmercedes2023

George Russell vindt dat er niks mis was met het gevecht tussen hem en Max Verstappen en is tevreden met het resultaat. Teamgenoot Lewis is minder te spreken en had problemen met de auto.

Voor het team van Mercedes begon de vrijdag niet echt goed. In de kwalificatie wist alleen Lewis Hamilton in Q3 te komen. George Russell kwam niet verder dan de elfde plaats. De uitgangspositie voor de sprint was eens stuk beter. Russell startte als vierde en kon bij de start direct strijden met Max Verstappen. De twee maakten contact maar konden beiden verder. Russell kon de positie overnemen maar kon er niet lang van genieten. Bij de herstart verloor hij direct zijn positie. Uiteindelijk eindigde hij als vierde tijdens de sprint.

“Ik was verbaasd toen Verstappen naar mij toe kwam. Ik dacht dat hij een handje wilde geven voor het mooie gevecht maar dat bleek niet het geval. Ik zat aan de binnenkant en ik was erg verbaasd dat hij aan de buitenkant probeerde te blijven. Als je aan de buitenkant zit neem je zelf het risico.” Dat liet Russell weten tegenover Formula 1. “Ik ben hier om te winnen, ik ga hem niet voorbij laten omdat het Max Verstappen in een Red Bull is. Ik vindt het een goede inhaalactie en meer heb ik er niet over te zeggen.”

VT2

Lewis Hamilton verloor tijdens de sprint één plaats ten opzichte van zijn startpositie. “Ik had het best lastig, het waren zeker niet de meest leuke zeventien ronden. Zeker vergeleken met de kwalificatie had ik het erg lastig met de auto.” Toch is de zevenvoudig wereldkampioen ook positief. “Ik heb veel kunnen leren vandaag. Het was een beetje als een lange run die we normaal in de tweede vrije training doen.”

Lees ook: Sergio Pérez: Gaan er alles aan doen om te winnen

Lees ook: Charles Leclerc: Red Bull lijkt stuk sneller

Lees ook: Sergio Pérez wint eerste sprintrace in Baku

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden