Carlos Sainz: Nog steeds moeite met de auto

Carlos Sainz vrijdag Baku 2023

Ferrari-coureur Carlos Sainz is niet tevreden met zijn prestaties tijdens de sprintrace van zaterdag in Azerbeidzjan. Waar zijn teamgenoot Charles Leclerc met P2 aan de haal ging, werd de Spanjaard slechts vijfde.

Het hele weekend zit Sainz ruim achter zijn teamgenoot, wat volgens de Spaanse coureur aan de moeilijke auto ligt. "Het is echt heel lastig", aldus Sainz tegenover F1.com. "Om eerlijk te zijn wordt dit een weekend om de schade te beperken."

Geen aanpassingen

Door de nieuwe opzet, moet Sainz het met de huidige afstelling van zijn auto doen. De Madrileen ziet zijn kansen om echt verder naar voren te gaan niet optimistisch in. "We kunnen niets meer aan de auto veranderen en het gevoel is niet goed. We moeten de punten pakken, zowel voor mijzelf als voor het team. Later kunnen we analyseren waarom we het hier zo moeilijk hebben."

Bandenmanagement

Volgens Sainz zal de hoofdrace uitlopen op een bandenslijtageslag. "We hebben meer slijtage dan we verwacht hebben, iedereen heeft daar last van. Met name de achterbanden hebben het zwaar te verduren. We zien dat het morgen een hele lastige opgave wordt, we hebben tenminste vandaag al gescoord en we kunnen met een goede strategie naar voren komen."

Lees ook: Sergio Pérez: Gaan er alles aan doen om te winnen

Lees ook: Charles Leclerc: Red Bull lijkt stuk sneller

Lees ook: Sergio Pérez wint eerste sprintrace in Baku

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden