Lastige sprintrace voor beide McLaren-coureurs

Norris McLaren 2023

De sprintrace heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd voor de McLaren-coureurs. Lando Norris zakte weg naar de zeventiende plaats door de verkeerde bandenkeuze, Oscar Piastri is niet geheel fit en kwam als tiende over de streep.

Lando Norris was één van de weinige coureurs die op de zachte band de race startte, maar die gok pakte volledig verkeerd uit. "De softs waren echt verschrikkelijk", stak Norris van wal bij F1.com. "Laat ik het anders zeggen, ze waren niet zoals verwacht. We namen niet echt een gok, we hadden verwacht dat ze het beter zouden doen dan dat ze deden. Ik had geen snelheid door deze banden."

Piastri: Ik voel me slecht

Oscar Piastri is dit hele weekend niet fit en had daar ook in de sprint van zaterdag last van. "Ik overleef het, laat ik het maar zo zeggen. Ik voelde me in de auto wel goed, dan heb ik de adrenaline en verdwijnt het allemaal. Tijdens de safety car  voelde ik me het slechts vandaag."

Hardere banden de keuze voor zondag

Norris denkt dat als het team voor de Grand Prix op zondag hardere banden eronder zet, er kansen liggen. "Met de mediums onder onze auto gaat het al een stuk beter", liet Norris optekenen na de sprint."

Piastri hoopt zich wat beter te voelen zondag en ziet dat er wat te halen valt uit de verzamelde data tijdens de sprintrace. "We hebben wat te analyseren. Hopelijk kunnen we daar goede dingen uithalen om morgen er goed bij te zitten."

Lees ook: George Russell: Inhaalactie op Verstappen was niks mis mee

Lees ook: Aston Martin begrijpt DRS-problemen niet

Lees ook: AlphaTauri kijkt uit naar hoofdrace Azerbeidzjan

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden