Straatvechter Sergio Pérez wint de Grand Prix van Azerbeidzjan

Pérez helm Baku 2023

Sergio Pérez wint de Grand Prix van Azerbeidzjan. In een tactische race pakt hij tijdens de safetycar situatie de leiding en die geeft hij niet meer weg. Max Verstappen wordt tweede gevolgd door Charles Leclerc. De Monegask wordt op grote afstand van de beide Red Bull's derde.

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update 14:37

Sergio Pérez wint de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hij wint na de sprintrace op zaterdag ook de hoofdrace. De snelste ronde wordt uiteindelijk gereden door George Russell. Het is Verstappen die opnieuw genoegen moet nemen met een tweede plek. Fernando Alonso komt nog heel dichtbij Leclerc, maar de Spanjaard wordt vierde.

Update 14:32

Het gevecht om de snelste ronde gaat door. Leclerc, Pérez, Verstappen en nu Fernando Alonso heeft de snelste ronde in handen. Ook is er een gele vlag in de eerste sector. George Russell remt te laat en schiet door.

Update 14:27

Lando Norris gaat voorbij aan Nico Hülkenberg, de Duitser heeft nog geen pitstop gemaakt en heeft toaal geen grip. Nu gaat ook Yuki Tsunoda jagen op de Haas-coureur

Update 14:17

Met nog tien ronden te gaan jaagt Lewis Hamilton in een gevecht om de vijfde plek op Carlos Sainz. Ondertussen zijn ook Logan Sargent en Pierre Gasly in gevecht.

Update 14:13

Het dramatische weekend van blijft maar doorgaan. Guany Zhou krijgt van zijn engineer te horen dat hij naar binnen moet komen en dat hij zijn race moet staken.

Update 14:10

Sergio Pérez kan met nog vijftien ronden te gaan een vrije pitstop maken ten opzichte van Leclerc. Gaat er nog iemand een pitstop maken?

Update 14:05

Sergio Pérez zet de snelste ronde van de race neer. Met nog zestien ronden te gaan is het gat tussen de twee rijders ruim twee seconden.

Update 14:04 

Nog steeds hebben Esteban Ocon en Nico Hülkenberg nog geen pitstop gemaakt, beide rijden nu nog in de punten, maar ze moeten dus nog een pitstop maken.

Update 14:01

Max Verstappen klaagt over de balans van zijn Red Bull. Het afremmen op de motor en het differentieel vallen niet goed samen en dat resulteert in tijdsverlies, het gat tussen Verstappen en Pérez is momenteel twee seconden.

Update 13:55

Nico Hülkenberg raakt bij het aanremmen van bocht vijftien de muur. De Duitser is niet de eerste die bij het aanremmen van een bocht de muur raakt. Eerder gebeurde het al bij Nyck de Vries en Lance Stroll.

Update 13:47

In de strijd om de leiding blijft Sergio Pérez het gat met Verstappen op net meer dan een seconde houden.

Update 13:40

Fernando Alonso meldt op de radio dat zijn rembalans goed is. Als een strategist vertelt hij zijn enigneer dat zijn rembalans goed is en dat hij dat moet doorgeven aan Stroll. De Canadees kan wel hulp gebruiken, want hij verliest de controle over zijn auto en verliest een positie aan Hamilton.

Update 13:33

Lewis Hamilton gaat voorbij aan zijn teamgenoot George Russell. Met een knappe inhaalactie gaat hij voorbij aan zijn jongere compaan.

Update 13:30

De safetycar komt naar binnen. De herstart van Pérez is niet ideaal, maar Leclerc kan er niet van profiteren. Het is Verstappen die de tweede plek pakt. Daarachter is het Alonso die in de strijd om de vierde plek het gevecht van zijn landgenoot Sainz wint.

Update 13:22

Nyck de Vries ligt eraf! De op de harde band gestarte Nederlander rijdt een goede race, maar hij schiet rechtdoor. De safetycar komt op de baan en Verstappen en Pérez komen naar binnen.

Update 13:15

De ronde daarna gaat Sergio Pérez langs Charles Leclerc, het is nu een 1-2 voor Red Bull. Ondertussen gaan veel coureurs in de middenmoot naar binnen. Ook Fernando Alonso klimt hard naar voren.

Update 13:13

Leclerc krijgt nu ook Sergio Pérez bijna om de oren. De Mexicaan kruipt dichterbij Leclerc en het lijkt een kwestie van tijd dat Red Bull een 1-2 weer in handen heeft.

Update 13:10

Bij de eerste beste mogelijkheid met DRS pakt Verstappen aan de hand van een makkelijke inhaalactie de leiding.

Update 13:05

De lampen zijn uit! De gehele top drie blijft intact en iedereen komt heelhuids uit de eerste bochtensectie.

Update 13:00

De lampen staan op groen en dat betekent dat we gaan beginnen aan de opwarmingsronde. Wie komt er als eerste uit bocht 1?

Update 12:50

Goedemiddag en welkom bij het liveblog van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het belooft een spannende middag te worden op het stratencircuit in Baku, waar Charles Leclerc verrassend vanaf pole position mag starten.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden