Lando Norris: Het blijft een uitdaging

Lando Norris auto zaterdag Baku 2023

Lando Norris is tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan als negende over de streep gekomen. Volgens de coureur van McLaren was dat het hoogst haalbare en valt er nog veel te verbeteren aan de McLaren-auto.

Lando Norris is als negende over de streep gekomen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Volgens de Britse coureur is dat op dit moment het hoogst haalbare voor hem en valt er nog veel te verbeteren aan de auto van McLaren. Ook zat hij bijna de hele race vast achter Nico Hülkenberg, die pas tegen het einde ingehaald kon worden. Hij heeft gedaan wat hij kon doen. 

P9

McLaren begon slecht aan het seizoen en wist bijna geen punten te scoren, maar er zit verbetering in voor het team. Zo weet Lando Norris negende te worden tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Echter, was de negende plek het hoogst haalbare voor de Britse coureur. "P9 was de hoogst haalbare plek voor ons. Het was een lastige race en ik zat lang vast achter een aantal coureurs", vertelt Norris tegenover F1.com. Ook zat hij bijna de hele race vast achter Hülkenberg omdat het DRS-stuk net te kort was om goed in te kunnen halen. "Doordat het DRS-stuk vrij kort was, was het ook lastig om in te halen. Ik zat denk ik bijna 40 rondes vast en uiteindelijk maakte Hülkenberg de fout waardoor ik hem in kon halen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

"Het blijft een uitdaging"

Voor Norris blijft het een uitdaging om met deze auto rond te rijden. Zo probeerde hij bij te blijven met de coureurs voor hem, maar gaven de banden het de ronde erna op. Hij heeft gedaan wat hij kon volgens hemzelf. "We hebben gedaan wat we konden, negende was het hoogst haalbare. Ik probeer mee te komen met de coureurs voor me, maar een ronde daarna gaven de banden het op. Het blijft een uitdaging."

Lees ook: Lance Stroll: Het is hier altijd zwaar

Lees ook: Fernando Alonso: Dat is ons sterkste punt

Lees ook: Charles Leclerc: Red Bull is een klasse apart

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden